Οκτώβριος 2023

Εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης και θα σχολάσουν μετά το τέλος της, που υπολογίζεται γύρω στις 12:30 μ.μ.

Η Πρωινή Ζώνη και το Πρόγραμμα του Ολοήμερου δε θα λειτουργήσουν την  Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Την ημέρα της Επετείου (Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023) η σημαία με τους παραστάτες θα προσέλθουν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 09:15, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών.

Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο στην Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στις 10:00 π.μ.

Οι υπόλοιποι/ες μαθητές/τριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ναού  στις 10:15 π.μ.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

  1. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων
  2. Τήρηση ενός λεπτού σιγή
  3. Εθνικός Ύμνος

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00΄.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Μετά την παρέλαση οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους στο σημείο όπου τερματίζει η παρέλαση, στην διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και 28ης Οκτωβρίου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 Ιωάννης Τουρλιδάκης

Εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου Read More »

Πρόγραμμα: «Ομάδες – Υποστήριξη – Ενδυνάμωση γονέων»

Νέα Μηχανιώνα, Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας πρόκειται να λειτουργήσει απογευματινό πρόγραμμα που έχει εσάς ως αποδέκτες.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Ομάδες γονέων – υποστήριξη – ενδυνάμωση».

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην οργάνωση του προγράμματος αυτού, μεταξύ άλλων,  είναι οι εξής:

  • η αναγνώριση της αναγκαιότητας να ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα που αφορούν το ρόλο τους καθώς επίσης και το ρόλο του σχολείου στην εκπαίδευση/ διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους
  • η ανασφάλεια πολλών – ιδιαίτερα νέων γονέων – και η εκφρασμένη τους ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν με τα παιδιά τους
  • η κουλτούρα της εξωστρέφειας προς την κοινότητα που έχει αναπτύξει η σχολική μας μονάδα και
  • η ανάγκη συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, για την αγωγή, την εκπαίδευση και την πρόοδο των παιδιών μας.

Η προσπάθεια αυτή είναι μια πρωτοβουλία του σχολείου, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται στο χώρο του σχολείου, μια φορά το μήνα (ανάλογα με τις ανάγκες που θα αναδειχθούν), τις απογευματινές ώρες. Έχουν προγραμματιστεί συνολικά έξι (6) συναντήσεις.

Η πρώτη εισαγωγική συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στις 18:00 η ώρα. Στη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε για το πλάνο της συνεργασίας μας και για τις θεματικές που θα αναπτύξουμε. Ανάλογα με τις θεματικές και το ενδιαφέρον της ανταπόκρισής σας,  θα υπάρχουν και ειδικοί προσκεκλημένοι ομιλητές.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους εσάς,  γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου μας,  ευελπιστώντας στην συνεργασία και στην παρουσία σας.

Παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και τις θεματικές που σας ενδιαφέρουν στον παρακάτω σύνδεσμο, έως τις 30 Οκτωβρίου, 21:00 η ώρα.

https://forms.gle/DWtj4f91TG9y9tBDA

 

Με εκτίμηση

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Πρόγραμμα: «Ομάδες – Υποστήριξη – Ενδυνάμωση γονέων» Read More »