Μαθητές

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός

 Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από τις δύο εισόδους του προαυλίου, καθώς όμως δεν έχει οριστεί ακόμη σχολική τροχονόμος, προτιμητέο είναι να χρησιμοποιήσουν την παράπλευρη είσοδο (από το Κλειστό Γυμναστήριο) με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός επί της Αθανασίου Διάκου 1 όπου βρίσκεται η κεντρική αυλόπορτα (κίτρινη).

  Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

   Οι γονείς μπορούν να εισέλθουν στο προαύλιο του Σχολείου μαζί με τους μαθητές. Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην πάνω αυλή με τρόπο που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Οι συνοδοί γονείς θα σταθούν στην πάνω αυλή σε απόσταση από τους παραταγμένους μαθητές.

      Οι μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. 

   Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου. Κατόπιν οι μαθήτριες και μαθητές  θα οδηγηθούν στις αίθουσες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:.

  1. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς,
  2. Eνημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

   Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 12/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο.

   Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά με ευθύνη των γονέων από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 π.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έγκαιρα έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

      Παρακαλούμε τους γονείς που θα χρειαστούν γονικές βεβαιώσεις για την εργασία τους να το δηλώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (2dimnmic@sch.gr) αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους όπως και του παιδιού. Τις παραπάνω βεβαιώσεις θα τις παραλάβουν κατά την αποχώρηση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

   Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τουρλιδάκης Ιωάννης

και το διδακτικό προσωπικό

Πρόσκληση σε Εκδήλωση της ΣΤ΄ Τάξης

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου σας προσκαλούν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας σε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Αποχαιρετισμός των δασκάλων

Κάθε φορά που πρόκειται να αποχαιρετήσουμε μαθητές μας στην αποφοίτησή τους νιώθουμε τη χαρά και το άγχος που έχουν όλοι όσοι εργάστηκαν σε ένα ναυπηγείο για να χτίσουν ένα νέο σκαρί. Χαρούμενοι γιατί το νέο πλεούμενο θα ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι και καμαρώνουν γι’ αυτό. Όμως κι αγχωμένοι αν το φτιάξαν γερό και δυνατό να αντέχει σε δύσκολους καιρούς. Προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να το ολοκληρώσουν και να το στολίσουν.

Οι ευχές μας προσωπικά και όλων όσοι προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για σας, θα σας συνοδεύουν για πάντα. Καλοτάξιδοι!

Ο δάσκαλοί σας

Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (κ. Μάκης)

Γαζιώτης Γεώργιος (κ. Γιώργος)

Παράδοση Τίτλων Ελέγχου Προόδου και Σπουδών – Λήξη Σχ. Έτους 2022 -2023

Αγαπητοί γονείς μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας του Σχολείου μας σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14/6/2023 είναι η τελευταία ημέρα διδασκαλίας των μαθημάτων σύμφωνα με: άρθρο 2 παρ.5 & αρθρ.3 παρ.6 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/1-8-2017) και το Φ.6/8378/Δ1/28-04-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

   Την Πέμπτη 15-6-2023 λόγω της λήξης του σχολικού έτους 2022-2023 και από ώρα 08:30 μέχρι 10:00 π.μ. οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέρχονται στο Σχολείο μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να γίνει η παράδοση των Τίτλων Προόδου των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του Σχολείου μας, καθώς και η επίδοση των Τίτλων Σπουδών – Απολυτηρίων στους μαθητές / μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης. Μετά την παράδοση των Τίτλων  οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους θα αποχωρούν από το σχολείο. Στους μαθητές των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να τους συνοδεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα παραδίδονται οι Τίτλου Προόδου / Σπουδών στους ίδιους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

   Οι Τίτλοι Σπουδών / απολυτήρια θα αποσταλούν στα Γυμνάσια με ευθύνη του Σχολείου και οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου θα γίνουν υπηρεσιακά και χωρίς την εμπλοκή των κηδεμόνων τους.Τα Γυμνάσια ζητούν κάποια δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή ων μαθητριών / μαθητών:

1) Δύο φωτογραφίες του/της μαθητή/τριας
2) Υπεύθυνη δήλωση κηδεμονίας
3) Δήλωση στοιχείων επικοινωνίας
4) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, ΑΔΥΜ. Το ΑΔΥΜ πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2023
5) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα-κηδεμόνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Γυμνασίων:

2ο Γυμνάσιο:

2392035455, 35452
Πληροφορίες: Κατερίνα Ανδριανάκη (διευθύντρια)
EMAIL : mail@2gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: 2gym-n-michan.thess.sch.gr

1ο Γυμνάσιο:

2392031335, 2392021350
Πληροφορίες: Σωτήρης Τσαβδάρης (διευθυντής)
EMAIL : mail@gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: gym-n-michan.thess.sch.gr

   Οι Διευθυντές των δύο Γυμνασίων θα βρίσκονται στα Σχολεία έως την 30ή Ιουνίου 2023.

   Τα παραπάνω έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε στην σελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι -> Έντυπα» της ιστοσελίδας του Σχολείου.

  Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο Σχολείο μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. Για πάσης φύσεως διοικητικά θέματα το σχολείο θα λειτουργεί έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

   Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας σας εύχονται ολόψυχα ένα καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι.

  Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

heart, love, sunset-3147976.jpg

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
στο Σχολείο μας μπορεί να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό Έτος 2023-2024.

Ολοήμερο Πρόγραμμα

   Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί μετά την λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος, το οποίο λειτουργεί από τις 8:00 έως 13:15. Έτσι, οι ώρες λειτουργίας του Ολοήμερου είναι από τις 13:15 έως τις 17:30.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Το Σχολείο θα κάνει δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

      Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (15:50’).

Πρωινή Ζώνη

   Μπορεί να σχηματιστεί τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:10’- 8:00’). Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης όλοι / όλες οι μαθητές/τριες. Οι γονείς που επιθυμείτε τα παιδιά σας να εγγραφούν στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης πρέπει να δηλώσετε την επιλογή αυτή στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης σας προς το Σχολείο. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης είναι οι 10 μαθητές/τριες.

Πρόγραμμα Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε αν επιθυμείτε να εγγράψετε το παιδί σας στο νέο, διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου το οποίο λήγει στις 17:30. Αναλυτικότερα, στην περίπτωση εγγραφής στο διευρυμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης στις 15:00. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το τέλος της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος. Μπορείτε να βρείτε την Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφή στο Διευρυμένο Ολοήμερο πατώντας εδώ.

Διαδικασία εγγραφής στο Ολοήμερο

   Όσοι γονείς επιθυμείτε την ένταξη του παιδιού σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρακαλώ να συμπληρώσετε και υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση που το Σχολείο σας έχει αποστείλει ηλεκτρονικά. Αν δεν έχετε παραλάβει την εν λόγω δήλωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Σχολείο τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr .

   Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο pdf από την υποσελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι –> Έντυπα» της ιστοσελίδας μας, να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε σαρωμένη αφού την υπογράψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Ανακοίνωση για την επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας για το Σχολικό Έτος 2023-24

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τη με αριθ. πρωτ. Φ.52/63/12873/Γ1/6-2-2012 (ΦΕΚ 253, τ.Β’/13-02-2012), όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθ. πρωτ. Φ12/657/70691/26-04-2016/Δ1 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1324, τ.Β’/11-05-2016), η διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω οι κηδεμόνες των μαθητριών / μαθητών του Σχολείου μας οφείλετε να συμπληρώσετε δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού σας (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέσετε στον Διευθυντή/ντρια του Σχολείου έως 28 Απριλίου 2023. Για το σκοπό αυτό επιδόθηκε σχετική Υπεύθυνη Δήλωση στους μαθητές / μαθήτριες σήμερα 6/4/2023, η οποία λόγω των διακοπών του Πάσχα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένη και υπογραμμένη στο Σχολείο έως την Παρασκευή 7/4/2023.

   Στο Σχολείο μας όπου λειτουργούν δύο τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με την προϋπόθεση ότι ο ελάχιστος αριθμός παιδιών που επιλέγουν μία από τις δύο γλώσσες (γαλλικά ή γερμανικά) είναι 12.
   Εάν δεν πληρωθεί η παραπάνω προϋπόθεση, η 2η ξένη γλώσσα που θα διδαχθεί στο κάθε τμήμα Γενικής Παιδείας θα είναι αυτή που συμφωνεί με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών.

Δήλωση για την Β΄ Ξένη Γλώσσα μπορείτε να την βρείτε πατώντας  εδώ.

Το Πείραμα του Ερατοσθένη στο Σχολείο μας

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην πανελλήνια δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2023»!

   Η Εαρινή Ισημερία, που  σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης, έφτασε!

   Η δράση  μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και, για άλλη μια φορά, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του Σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου.

   Βασικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

   Η φετινή δράση (έγκριση με αρ. πρωτ. 26911/ΓΔ4/09-03-2023)  διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων  Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και αποτελεί συνέχεια εκείνης που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 (έγκριση με αρ. πρωτ. 158982/Δ7/25-09-2018), στην οποία συμμετείχαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Κω και Αργολίδας.

   Για την καλύτερη οργάνωση, δημιουργήθηκε  ένας ψηφιακός χώρος φιλοξενίας του υλικού,   με συγκεντρωμένα και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή:

 οδηγίες – συμβουλές για την εκτέλεση της μέτρησης, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις, βίντεο κ.ά.

   Τη σελίδα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου (Αρχική -> Δραστηριότητες -> Δράσεις του Σχολείου).

   Πληροφορίες για το πείραμα, υποστηρικτικό υλικό, φωτογραφίες από προηγούμενες δράσεις κ.τ.λ. θα βρείτε και στις ιστοσελίδες:

ΠΑΝΕΚΦΕ: https://panekfe.gr/eratosthenes/

Κανάλι της δράσης στο YouTube: https://www.youtube.com/@user-tv5ix4ny7h

   Ελπίζουμε και φέτος πως θα βιώσουμε, όντας στις σχολικές αυλές μας και ταυτόχρονα όντας όλοι μαζί, μια εκπαιδευτική εμπειρία  δυνατή κι ανεπανάληπτη και ταυτόχρονα βαθιά πολιτιστική και πλατιά  συνεργατική!!!

   Για τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τιμή,

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023

Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και ώρα περίπου 10:45 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.

Οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης και θα σχολάσουν μετά το τέλος της, που υπολογίζεται γύρω στις 11:30 π.μ.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν μαζί με τους άλλους/ες μαθητές/τριες. Ως εκ τούτου, το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Την ημέρα της Επετείου (Σάββατο 25 Μαρτίου 2023) η σημαία με τους παραστάτες θα προσέλθει στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 09:15, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών.

Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο στην Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στις 10:00 π.μ.

Οι υπόλοιπες μαθήτριες και μαθητές των Ε΄ και Στ΄τάξεων θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ναού  στις 10:00 π.μ.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

  1. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κούτουκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων, Σύλλογοι κλπ.
  2. Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
  3. Εθνικός Ύμνος

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00΄.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:
Μετά την παρέλαση οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους στο σημείο όπου τερματίζει η παρέλαση, στην διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και 28ης Οκτωβρίου.

Τελετάρχης για την Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς έχει οριστεί ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.

Ο Διευθυντής
του 2ου Δ. Σ. Ν. Μηχανιώνας

Τσιακίρης Βασίλης

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα από τις σχετικές εγκυκλίους:

Ενημέρωση για τους βαθμούς Β΄ Τριμήνου Σχολικού Έτους 2022-23

Αγαπητοί γονείς,

η επίδοση των ελέγχων προόδου στους μαθητές και μαθήτριες της περιόδου του Β΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2022-2023, θα γίνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Η επίδοση των βαθμών θα ξεκινήσει στις 13:15 και θα γίνεται από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα βρίσκονται στο γραφεία των εκπαιδευτικών.

Οι γονείς παρακαλούνται να είναι διακριτικοί όσον αφορά το χρόνο που θα απασχολήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης, καθώς θα πρέπει να σεβαστούν και την πιθανή ταλαιπωρία των άλλων γονέων που θα περιμένουν. Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι στις προγραμματισμένες ώρες ενημέρωσης, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Για θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη ενημέρωση, μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το Σχολείο, ώστε να προγραμματιστεί συνάντηση με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή τη Διεύθυνση.

   Όσον αφορά τα  παιδιά των οποίων οι γονείς δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στο Σχολείο οι έλεγχοι θα τους παραδοθούν την επόμενη ημέρα. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σχολείο εάν επιθυμούν διαφορετικό τρόπο ή χρόνο επίδοσής τους.

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Τάξης δεν θα παραλάβουν ελέγχους προόδου, αλλά θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από τις εκπαιδευτικούς.

   Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα παρευρίσκονται στην ενημέρωση λόγω εργασίας τους σε άλλη σχολική μονάδα ή λόγω ασθένειας, θα ενημερώσουν τους γονείς την ημέρα τακτικής ενημέρωσης, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί και κοινοποιηθεί στους γονείς και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

   Παρακαλείσθε να μην επικαλεστείτε κωλύματα για ενημέρωση νωρίτερα από το ανακοινωμένο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε εναλλακτικά σε μεταγενέστερη επαφή σας με τους εκπαιδευτικούς στην επόμενη τακτική ενημέρωση.

   Όσοι από εσάς επιθυμείτε βεβαίωση επίσκεψης γονέα για να την χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας, παρακαλώ να έχετε γνωστοποιήσει το αίτημά σας στο Σχολείο από την προηγούμενη ημέρα στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr, ώστε να αυτή να είναι έτοιμη την ημέρα της παράδοσης των ελέγχων προόδου.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Ορισμός δημόσιων Γυμνασίων στα οποία εγγράφονται οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μας απέστειλε την κατάσταση των αποφοίτων μαθητών και μαθητριών των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού που εγγράφονται στα δημόσια Γυμνάσια.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ 3ο Δ.Σ. ΠΕΡΑΙΑΣ Δ. Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ

Η στήλη με αστερίσκο υποδεικνύει το Κύριο Σχολείο Προέλευσης

Όσον αφορά το δικό μας σχολείο, από τους 36 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, οι 7 κατευθύνονται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας, ενώ οι υπόλοιποι 29 στο 2ο Γυμνάσιο. Οι εφτά μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στο 1ο Γυμνάσιο έχουν ειδοποιηθεί με επιπλέον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι δεν έχουν λάβει σχετικό μήνυμα θα φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής «Σωστή Εκπαίδευση-Υγιεινή Διατροφή και Περιβαλλοντική Αγωγή»

Αξιότιμοι γονείς,

στα πλαίσια ενός προγράμματος εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της χώρας πρόκειται να διανεμηθούν στα παιδιά του Σχολείου φρούτα και συγκεκριμένα μπανάνες.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένη και στοχευμένη ενημέρωση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή από διατροφολόγο.

Όπως αναφέρει και η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου και για να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου, θα επισκεφτούν  τους μαθητές και μαθήτριες  2 άτομα (Διατροφολόγος και επόπτης) για μια ολιγόλεπτη (10-15 λεπτά) παρουσίαση ανά τάξη μαθητών. Η παρουσίαση θα γίνει στις αίθουσες του Σχολείου.

Για τον παραπάνω σκοπό απαιτείται η συγκατάθεσή σας, οπότε οφείλετε να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο Σχολείο μία σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα διανεμηθεί την Δευτέρα 6/3/2023 στους μαθητές.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

Εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.