Δράσεις του Σχολείου

Το Πείραμα του Ερατοσθένη

Για ακόμη μια χρονιά το Σχολείο μας θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Πατήστε στον τίτλο για να δείτε λεπτομέρειες.

Thanksgiving Day

Η ημέρα των Ευχαριστιών είναι μία ετήσια παραδοσιακή γιορτή που λαμβάνει χώρα στη βόρεια Αμερική την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Με τη γιορτή των Ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας τη χρονιά που πέρασε. Τα παιδιά του σχολείου μας ενημερώθηκαν για την ιστορία αυτής της γιορτής, συζήτησαν και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο. Έπειτα, δημιούργησαν κατασκευές, με τις οποίες εξέφρασαν γραπτώς της ευγνωμοσύνη τους για τα αγαθά που απολαμβάνουν στη ζωή.

Halloween (31η Οκτωβρίου 2022)

Το πνεύμα του Halloween έζησαν και τα παιδιά του σχολείου μας, τα οποία παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, συζήτησαν για τα ήθη και έθιμα του Halloween, τραγούδησαν, έφτιαξαν «τρομακτικές μάσκες» και έκαναν διάφορες κατασκευές. Μέσω της δραματοποίησης αναβίωσαν το έθιμο του «trick or treat», φόρεσαν τις μάσκες τους, κράτησαν τα καλαθάκια τους και κεράστηκαν γλυκά. Η χαρά τους ήταν μεγάλη!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Έτσι, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό αυτό. Ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τη σπουδαιότητα των γλωσσών και τη χρησιμότητά τους ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς. Μίλησαν για τις χώρες, δημιούργησαν ομάδες, αναζήτησαν στο διαδίκτυο και έμαθαν βασικούς χαιρετισμούς σε κάθε γλώσσα. Έπειτα, ομαδικά συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε projects. Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον διαγωνισμό γλωσσών που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το έτος 2022. Αρκετοί μαθητές θέλησαν να συμμετάσχουν και σχεδίασαν πρωτότυπα σχέδια. Το καλύτερο σχέδιο μεταξύ πολλών άλλων, από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο θα βραβευθεί!

Το Πείραμα του Ερατοσθένη

Για ακόμη μια χρονιά το Σχολείο μας (μετά από μία παύση δύο ετών λόγω κορονοϊού) θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Πατήστε στον τίτλο για να δείτε λεπτομέρειες.