Δεκέμβριος 2022

Δράση «Make a Wish»

Αγαπητοί γονείς,

με το υπ΄ Αρ. Πρωτοκόλλου
Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 και Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας εγκρίθηκε
 για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση της δράσης με τίτλο: «Αστέρι της ευχής», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο και Λύκειο) Εκπαίδευσης όλων των τύπων των σχολικών μονάδων της χώρας και του εξωτερικού.

Η ανακοίνωση του οργανισμού είναι η εξής:

Κάθε Αστέρι Ευχής κρύβει αγάπη και… ΕΥΧΕΣ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,
Εδώ και 24 χρόνια το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής αποτελεί μέρος του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Για ακόμη μία χρονιά, με τη διαχρονική συμβολή σας, ετοιμαζόμαστε να «ταξιδέψουμε» και πάλι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να φωτίσουμε τις ζωές των παιδιών ευχής!
Με κεντρικό μήνυμα «Είσαι το αστέρι μου», το Αστέρι της Ευχής καλεί τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι, με μία δωρεά των 2€ συνεισφέροντας στην εκπλήρωση ευχών. Με αυτόν τον τρόπο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνεστε κι εσείς ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια.

Εάν θέλετε να επιδράσετε επιπλέον στις ζωές των παιδιών μας, μπορείτε να επιστρέψετε στον οργανισμό τις δικές σας ευχές για τα παιδιά ευχής γράφοντάς τες στο αστέρι. Η αλληλεπίδραση αυτή εγκαινιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχολογία των παιδιών μας!

Δράση «Make a Wish» Read More »

Χριστουγεννιάτικο μαθητικό παζάρι

Αγαπητοί γονείς,
στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων οι μαθητές του Σχολείου μας οργανώνουν μαθητικό παζάρι. Καλούνται λοιπόν οι μαθητές και μαθήτριες να συγκεντρώσουν και να φέρουν στο Σχολείο παιχνίδια, βιβλία και άλλα αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται πλέον. Τα αντικείμενα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους συμμαθητές τους, έναντι ενός συμβολικού χρηματικού ποσού. Με τον τρόπο αυτό διαχέεται το πνεύμα της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης πόρων.
   Το παζάρι θα διενεργηθεί για ένα δίωρο την ερχόμενη Τρίτη 20/12/2022  και για μια ώρα την επόμενη μέρα (Τετάρτη 21/12/2022).
   Το ποσό που θα προκύψει από την παραπάνω δράση θα διατεθεί μέσω του Μαθητικού Συμβουλίου για να καλύψει ανάγκες των ίδιων των παιδιών.

Χριστουγεννιάτικο μαθητικό παζάρι Read More »

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς,

παρακαλούμε, κατ’ εφαρμογή του ΦΕΚ 2005/τ.Β’ / 31-5-2019, άρθρο 9, κεφ. Α’, παρ.3, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και το οποίο είναι σχετικό με την εγγραφή των μαθητών / μαθητριών στην Α’ τάξη  Γυμνασίου και για τον ορισμό του Γυμνασίου εγγραφής τους, να καταθέσετε στη Διεύθυνση του Σχολείου υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό.

   Η Υπεύθυνη Δήλωση έχει παραδοθεί στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης. Παρακαλώ να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σαν κηδεμόνα, τα στοιχεία του παιδιού σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και γυμνάσιο που φοιτά ο αδελφός ή αδελφή του). Εναλλακτικά μπορείτε, αφού την υπογράψετε, να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (2dimnmic@sch.gr), μαζί με το απαραίτητο αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας.

   Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να έχει κατατεθεί στο Σχολείο έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου Read More »

Παράδοση ελέγχων προόδου Α΄ τριμήνου σχολικού έτους 2022-23

   Αγαπητοί γονείς,

η ενημέρωσή σας για την πρόοδο των μαθητών για την περίοδο του Α΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2022-2023, καθώς και η επίδοση ελέγχων προόδου, θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Διευθυντή του σχολείου στο ισόγειο του σχολείου στις 11:45 π.μ. Κατόπιν και συγκεκριμένα στις 12:35 π.μ. θα ξεκινήσει η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα βρίσκονται στο γραφείο δασκάλων.

   Όσα παιδιά δεν θα συνοδεύονται από τους γονείς τους, θα απασχολούνται από εκπαιδευτικούς στο εργαστήριο Φυσικής και την αίθουσα Μουσικής του Σχολείου μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματός τους.

   Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες στο ισόγειο του Σχολείου θα λειτουργεί και το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Για την επιτυχία του έχετε εργαστεί πολλοί από εσάς προσφέροντας τις δικές σας δημιουργίες. Οι υπόλοιποι θα έχετε τη δυνατότητα να ενισχύσετε την προσπάθεια του Συλλόγου με την παρουσία σας!

   Οι μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους θα προσέρχονται στα τμήματά τους από όπου θα παραλαμβάνουν τους βαθμούς. Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Τάξης δεν θα παραλάβουν ελέγχους προόδου, αλλά θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από τις εκπαιδευτικούς.

   Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα παρευρίσκονται στην ενημέρωση λόγω εργασίας τους σε άλλη σχολική μονάδα, θα ενημερώσουν τους γονείς την ημέρα τακτικής ενημέρωσης, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί και κοινοποιηθεί στους γονείς και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

   Παρακαλείσθε να μην επικαλεστείτε κωλύματα για ενημέρωση νωρίτερα από το ανακοινωμένο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε εναλλακτικά σε μεταγενέστερη επαφή σας με τους εκπαιδευτικούς στην επόμενη τακτική ενημέρωση.

   Όσοι από εσάς επιθυμείτε βεβαίωση επίσκεψης γονέα για να την χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας, παρακαλώ να έχετε γνωστοποιήσει το αίτημά σας στο Σχολείο από την προηγούμενη ημέρα στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr, ώστε να αυτή να είναι έτοιμη την ημέρα της παράδοσης των ελέγχων προόδου. Εναλλακτικά μπορείτε να καταγράψετε το αίτημά σας αφήνοντας ένα σχόλιο στην περιοχή σχολιασμού στο τέλος αυτής της σελίδας.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Παράδοση ελέγχων προόδου Α΄ τριμήνου σχολικού έτους 2022-23 Read More »