Δεκέμβριος 2021

Έκφραση συλλυπητηρίων

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του πατέρα μιας μαθήτριας του Σχολείου μας.

H Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θανόντος.  Από σήμερα η σχολική κοινότητα είναι φτωχότερη μετά την απώλεια ενός εξαίρετου οικογενειάρχη.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγγελοχωρίου, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:00΄. Αντιπροσωπεία του Σχολείου θα παρευρεθεί στην παραπάνω τελετή.

Από τη Διεύθυνση

Έκφραση συλλυπητηρίων Read More »

Ενημερωτικό σημείωμα για το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σχολικών ετών 2020/2021, 2021/2022 και 2022/2023 σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

   Το ανωτέρω Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων προεπιλεγμένων περιοχών της χώρας. Η προσφορά στους μαθητές/μαθήτριες δωρεάν φρούτων, λαχανικών και γάλακτος παρέχει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η ενίσχυση των θετικών στάσεων των μαθητών/τριών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και η καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

   Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο Πρόγραμμα ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας, την οποία θα επιστρέψετε άμεσα στο σχολείο, είτε έντυπα μέσω των μαθητών, είτε αποστέλλοντάς την στο email του σχολείου.

   Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση.

Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα:

Ενημερωτικό σημείωμα για το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος Read More »

Έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωράει στην εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από αύριο Τετάρτη 22/12/2021.

   Στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» συμμετέχουν οι μαθητές από τους οποίους ζητήθηκε  και παραλήφθηκε η  συγκατάθεση των κηδεμόνων τους στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς.

   Καλό θα είναι οι γονείς να φροντίσετε για τον τρόπο μεταφοράς των γευμάτων από τα παιδιά στο σπίτι (σακούλες ή άλλες συσκευασίες).

   Αν υπάρξει ενδιαφέρον από γονείς που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, θα υπάρξει μελλοντική ανακοίνωσή για διεύρυνσή του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα email στο Σχολείο.

   Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

και από την παλαιότερη ανακοίνωση του Σχολείου πατώντας εδώ.

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων Read More »

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων Α΄ Τάξης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

εν όψη του τέλους του Α΄ Τριμήνου και λαμβάνοντας υπ’όψιν τα μέτρα κατά του COVID19, η ενημέρωσή σας ως προς την πρόοδο των παιδιών σας στο σχολείο θα γίνει τηλεφωνικά και σε ομάδες.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα ενημέρωσης είναι το εξής:

Δευτέρα 20/12 και ώρα 9:50-11:00 για τους μαθητές:

Ντραγκότη Ιζαμπέλα, Μάρκια Ερμάντο, Αποστολίδη Μάρκο, Βερυκόπουλο Γιώργο, Βουδρισλή Κατερίνα, Γαζίδη Βασίλη, Γαρυφάλλου Πάρη, Γάτσου Γιάννη, Γιακαλή Ειρήνη και Γιακουμάτου Υψηλάντη.

Τρίτη 21/12 και ώρα 10:00-10:40 για τους μαθητές:

Πετραδάκη Θεολογία, Σίσκο Λευτέρη, Σουμελίδη Νίκο, Σταθώρη Μάρκο, Χαΐνογλου Δημήτρη και Χατζηθεοδωρίδη Γιώργο.

Τρίτη 21/12 και ώρα 13:15-14:00 για τους μαθητές:

Καραμπουρνιώτη Κωνσταντίνο, Κόκκινο Γιάννη και Δημήτρη, Μικέλη Χριστίνα, Μπακτσεβάνη Μιχαήλ και Μπέγκο Εουγκέσα

Τετάρτη 22/12 και ώρα 10:40- 11:10 για τους μαθητές:

Ελευθεριάδη Γιώργο, Ιωάννου Μάριο, Κανέλλη Άγγελο και Κανελλίδου Ίριδα.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2392306833

‘Οποιος δεν καταφέρει να επικοινωνήσει τη μέρα και ώρα που έχει προγραμματιστεί, μπορεί να καλέσει στις άλλες  μέρες και ώρες του προγράμματος. 

Η δασκάλα της τάξης

Ασλάνη Ελένη

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων Α΄ Τάξης Read More »

Ανακοίνωση κρούσματος στο τμήμα Γ1

Αγαπητοί γονείς,

σας ανακοινώνω την ανίχνευση ενός θετικού κρούσματος στο Γ1 τμήμα του Σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία πέραν των δύο διδακτικών ωρών στο τμήμα αυτό την Πέμπτη 15-12-2021 θεωρούνται γενικά στενές επαφές (το εν λόγω παιδί δεν ήλθε την Παρασκευή στο Σχολείο). Έτσι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες του τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  που δημοσιεύεται παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση. Ειδικά όμως οι μαθητές/μαθήτριες κοντινής θέσης υποχρεούνται σε διενέργεια επιπλέον αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (δείτε συνημμένη κατάσταση). Οι γονείς αυτής της περίπτωσης ήδη έχουν λάβει ειδική τηλεφωνική ενημέρωση.

   Το Σχολείο θα εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες θα παραδοθούν στους γονείς σήμερα Σάββατο το πρωί από 11:45 έως 12:00 το μεσημέρι στο Σχολείο. Με αυτές θα μεταβείτε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, όπου θα διενεργήσετε διαγνωστικούς ελέγχους ώστε να μην χρεωθείτε για την διενέργειά τους. Όσοι γονείς έχετε τα μέσα μπορείτε να εκτυπώσοετε την παραπάνω βεβαίωση, η οποία έχει σταλεί ονομαστικά στα e-mail που έχετε δηλώσει στο Σχολείο.

   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές της Γ1΄ Τάξης θα προσέλθουν την Δευτέρα 20-12-2021 στο μάθημα, παρά μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας ελέγχου (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο με δική του χρέωση, μπορούν να το πράξουν.

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο. Παρακαλώ πολύ να είστε πολύ τυπικοί όσον αφορά το θέμα αυτό.

   Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο παιδί του τμήματος.

Ανακοίνωση κρούσματος στο τμήμα Γ1 Read More »

Αναίρεση προηγούμενης ανακοίνωσης κρούσματος για το τμήμα Ε1

Αγαπητοί γονείς της Ε΄ τάξης,

είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι:

Όπως με ενημέρωσε η μητέρα του μαθητή για τον οποίο το Σχολείο είχε βγάλει ανακοίνωση ότι αποτελούσε περίπτωση θετικού κρούσματος, το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο μαθητής έδειξε ότι δεν είχε προσβληθεί από COVID. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα τεστ που προγραμματίστηκαν για τα τμήματα Ε1 και Ε Γαλλικών ακυρώνονται. Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο Σχολείο και στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Αναίρεση προηγούμενης ανακοίνωσης κρούσματος για το τμήμα Ε1 Read More »

Κρούσμα στην ΣΤ3 Τάξη

Αγαπητοί γονείς,

σας ανακοινώνω την ανίχνευση ενός θετικού κρούσματος στο ΣΤ3 τμήμα του Σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία πέραν των δύο διδακτικών ωρών στο τμήμα αυτό σήμερα Τρίτη 14-12-2021 και εχθές Δευτέρα 13-12-2021 θεωρούνται γενικά στενές επαφές. Έτσι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες του τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  που δημοσιεύεται παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση. Ειδικά όμως οι μαθητές/μαθήτριες κοντινής θέσης υποχρεούνται σε διενέργεια επιπλέον αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (δείτε συνημμένη κατάσταση). Οι γονείς αυτής της περίπτωσης ήδη έχουν λάβει ειδική ενημέρωση με SMS.

   Το Σχολείο θα εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες θα παραδοθούν στους γονείς αύριο Τετάρτη το πρωί στις 8.00 π.μ. Με αυτές θα μεταβείτε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, όπου θα διενεργήσετε διαγνωστικούς ελέγχους ώστε να μην χρεωθείτε για την διενέργειά τους.

   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές της ΣΤ3΄ Τάξης καλό είναι να μην προσέλθουν αύριο Τετάρτη 15-12-2021 στο μάθημα, παρά μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας ελέγχου (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο, μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους κανονικά στο σχολείο.

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο. Παρακαλώ πολύ να είστε πολύ τυπικοί όσον αφορά το θέμα αυτό.

   Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο παιδί του τμήματος.

Κρούσμα στην ΣΤ3 Τάξη Read More »

Κρούσμα στην E1 Τάξη (Αναιρέθηκε)

Αγαπητοί γονείς,
   ανακοινώνουμε την ανίχνευση ενός θετικού κρούσματος στο πρώτο τμήμα της Ε΄ Τάξης.
   Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία πέραν των δύο διδακτικών ωρών στο τμήμα αυτό σήμερα Δευτέρα 13-12-2021 θεωρούνται γενικά στενές επαφές. Έτσι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες του τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιευτεί αμέσως παρακάτω. Ειδικά όμως οι μαθητές/μαθήτριες κοντινής θέσης υποχρεούνται σε διενέργεια επιπλέον αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (δείτε συνημμένη κατάσταση). Οι γονείς αυτής της περίπτωσης έχουν λάβει ειδική ενημέρωση από τον υπεύθυνο COVID του Σχολείου κ.κ. Χαριτίδη Ηρακλή και Μίκηκη Φωτεινή. 

   Το Σχολείο έχει εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες θα παραδοθούν στους γονείς αύριο Τρίτη το πρωί στις 8.00 π.μ. Με αυτές θα μεταβείτε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, όπου θα διενεργήσετε διαγνωστικούς ελέγχους ώστε να μην χρεωθείτε για την διενέργειά τους.

   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές της Ε1΄ Τάξης καλό είναι να μην προσέλθουν αύριο Τρίτη 14-12-2021 στο μάθημα, παρά μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας του παραπάνω ελέγχου (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο, μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους κανονικά στο σχολείο.

   Τις επόμενες ημέρες όσοι μαθητές υπόκεινται σε διαγνωστικό ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, θα προσέρχονται στο μάθημα κανονικά έχοντας  μαζί τους τη βεβαίωση του εκάστοτε προγραμματισμένου ελέγχου. Επισημαίνω επίσης ότι οι μαθητές / μαθήτριες και εκπαιδευτικοί που θεωρούνται στενές επαφές, δεν θα ακολουθούν πλέον τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των διαγνωστικών ελέγχων, αφού έχουν μπει σε νέο επταήμερο διαγνωστικό έλεγχο στενών επαφών.

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο. Παρακαλώ πολύ να είστε πολύ τυπικοί όσον αφορά το θέμα αυτό.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Κρούσμα στην E1 Τάξη (Αναιρέθηκε) Read More »

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τον Εμβολιασμό των παιδιών κατά της Covid‐19

   Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Εμβολιασμός των Παιδιών κατά της Covid-19»,

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15-12-2021 και ώρα 12:00 μ.μ.
   Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος:
   1. Ο κ. Ροηλίδης Εμμανουήλ, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Α.Π.Θ., και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου.
   2. Ο κ. Νίτσας Νικόλαος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος- Παιδοφθαλμίατρος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
   Για το λόγο αυτό παρακαλούμε, όποιος εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας έχει σχετικά ερωτήματα, να τα διατυπώσει στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στη διεύθυνση: www.subinit.kinaked.eu έως την Τρίτη 14-12-21, ώρα 14:00 μ.μ.

   Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης www.webtv.kmaked.eu και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
   Η συμμετοχή είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τον Εμβολιασμό των παιδιών κατά της Covid‐19 Read More »