Το Πείραμα του Ερατοσθένη στο Σχολείο μας

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην πανελλήνια δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2024»!

   Η Εαρινή Ισημερία, που  σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης, έφτασε!

   Η δράση  μας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και, για άλλη μια φορά, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του Σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου.

   Βασικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

   Η φετινή δράση (έγκριση με αρ. πρωτ. 26911/ΓΔ4/09-03-2023)  διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων  Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και αποτελεί συνέχεια εκείνης που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 (έγκριση με αρ. πρωτ. 158982/Δ7/25-09-2018), στην οποία συμμετείχαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Κω και Αργολίδας.

   Για την καλύτερη οργάνωση, δημιουργήθηκε  ένας ψηφιακός χώρος φιλοξενίας του υλικού,   με συγκεντρωμένα και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή:

 οδηγίες – συμβουλές για την εκτέλεση της μέτρησης, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις, βίντεο κ.ά.

   Τη σελίδα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου (Αρχική -> Δραστηριότητες -> Δράσεις του Σχολείου).

   Πληροφορίες για το πείραμα, υποστηρικτικό υλικό, φωτογραφίες από προηγούμενες δράσεις κ.τ.λ. θα βρείτε και στις ιστοσελίδες:

ΠΑΝΕΚΦΕ: https://panekfe.gr/eratosthenes/

Κανάλι της δράσης στο YouTube: https://www.youtube.com/@user-tv5ix4ny7h

   Ελπίζουμε και φέτος πως θα βιώσουμε, όντας στις σχολικές αυλές μας και ταυτόχρονα όντας όλοι μαζί, μια εκπαιδευτική εμπειρία  δυνατή κι ανεπανάληπτη και ταυτόχρονα βαθιά πολιτιστική και πλατιά  συνεργατική!!!

   Για τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τιμή,

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *