Μάιος 2022

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ν. Μηχανιώνα

Το Σχολείο θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Νέα Μηχανιώνα την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Η αντιπροσωπεία  αυτή θα αποτελείται από έναν εκπαιδευτικό ο οποίος θα συνοδεύσει τους παραστάτες και τη σημαιοφόρο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι την Τετάρτη 1/6/2022 το αργότερο μέχρι τις 08:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και στις 11:00 στο Λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας. Υπεύθυνοι για την προσέλευση των μαθητών / μαθητριών στον Ιερό Ναό στις 8:00 π.μ. θα είναι οι κηδεμόνες τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ν. Μηχανιώνα Read More »

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής Υπουργείου Παιδείας

Αξιότιμοι γονείς,

στα πλαίσια ενός προγράμματος εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της χώρας πρόκειται να διανεμηθούν στα παιδιά του Σχολείου φρούτα και συγκεκριμένα μπανάνες.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένη και στοχευμένη ενημέρωση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή από διατροφολόγο.

Λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, όπως αναφέρει και η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου και για να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου, θα επισκεφτούν  τους μαθητές και μαθήτριες  2 άτομα (Διατροφολόγος και επόπτης) για μια ολιγόλεπτη (10-15 λεπτά) παρουσίαση ανά ομάδα μαθητών. Η παρουσίαση θα γίνει στην αυλή του Σχολείου.

Για τον παραπάνω σκοπό απαιτείται η συγκατάθεσή σας, οπότε οφείλετε να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο Σχολείο μία σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα διανεμηθεί αύριο Πέμπτη στους μαθητές.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

 

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής Υπουργείου Παιδείας Read More »

Έρευνα για το πρόγραμμα «Φρούτα και λαχανικά»

Σας ανακοινώνουμε ότι πραγματοποιείται ΔΕΥΤΕΡΗ, ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (ΜΑΙΟΣ 2022) ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022) για επικύρωση των αποτελεσμάτων και είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την υποστήριξη της διαδικασίας από μέρους σας. Σας παραθέτουμε την επιστολή που απευθύνεται σας εσάς τους γονείς από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Αγαπητέ γονέα / κηδεμόνα,

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιούν το «Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων Λαχανικών και Γάλακτος» με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη διανομή γάλακτος στα σχολεία με στόχο την επίτευξη βιώσιμων αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και την υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής, σύμφωνα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Επίσης, το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην αγροτική/κτηνοτροφική κοινότητα και τα παιδιά, τους γονείς τους/τις εκπαιδευτικούς.

Για την επιτυχή υλοποίηση και αξιολόγηση του προγράμματος, είναι κρίσιμης σημασίας να καταγραφούν οι παράμετροι επιτυχίας του Προγράμματος.

Σε συνέχεια της προηγούμενης έρευνας στην οποία συμμετείχατε, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το συνημμένο ερωτηματολόγιο, απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις (ΤΜΗΜΑ Α) αυθόρμητα, λαμβάνοντας υπ’ όψη σας τις σημερινές συνθήκες, χωρίς κατ’ ανάγκη οι απαντήσεις σας να επηρεαστούν από τις προηγούμενες της έρευνας του Απριλίου 2022, ώστε να μπορέσουμε να επικυρώσουμε τα δεδομένα της έρευνας. Τέλος, σας καλούμε να αξιολογήσετε τις παραμέτρους υλοποίησης όλου του Προγράμματος (ΤΜΗΜΑ Β). Αφού το συμπληρώσετε, παρακαλούμε να το επιστρέφετε μέσω του παιδιού σας στο/η δάσκαλο/δασκάλα του, εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.»

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Έρευνα για το πρόγραμμα «Φρούτα και λαχανικά» Read More »

Πρόγραμμα φρούτων και λαχανικών – Ενημέρωση

Έκτακτη ειδοποίηση:

Σήμερα δεν παραδόθηκαν τα φρούτα και τα λαχανικά στος μαθητές, γιατί η ανάδοχος εταιρεία τα έφερε πολύ αργά στο Σχολείο και συγκεκριμένα στη μία το μεσημέρι, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η αποχώρηση των μαθητών. Ως εκ τούτου η παράδοση των παραπάνω τροφίμων θα γίνει αύριο. Τα είδη έχουν παραμείνει στη συσκευασία τους και σε δροσερό χώρο οπότε η επιτροπή παραλαβής έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά την αλλοίωσή τους.

Ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Λόγω προβλήματος αφαιρέθηκαν τα αγγουράκια από τα πακέτα για τους μαθητές από την σημερινή παράδοση. Τα παιδιά θα παραλάβουν τα πακέτα χωρίς τα αγγουράκια και στην επόμενη διανομή θα τους παραδοθεί διπλή ποσότητα.»

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Πρόγραμμα φρούτων και λαχανικών – Ενημέρωση Read More »

Πρόγραμμα Φρούτα και Λαχανικά

Σας ανακοινώνουμε ότι ενόψει της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Σχολικού Προγράμματος Διανομής Φρούτων και Λαχανικών με ανάδοχο την εταιρεία SALAS INTERGROUP ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.Ε. και με υπεργολάβο την εταιρεία Αλεξάντερ Α.Ε., η παράδοση των φρούτων και λαχανικών για τους μαθητές του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα (19/5/22)  μεταξύ των ωρών 08:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. Αυτά θα παραδοθούν στους μαθητές λίγο πριν την αποχώρησή τους από το Σχολείο.

Προσοχή! Όπως μας ανακοίνωσε η παραπάνω εταιρεία, λόγω προβλήματος αφαιρέθηκαν τα αγγουράκια από τα πακέτα για τους μαθητές από την σημερινή παράδοση. Τα παιδιά θα παραλάβουν τα πακέτα χωρίς τα αγγουράκια και στην επόμενη διανομή θα τους παραδοθεί διπλή ποσότητα.

Πρόγραμμα Φρούτα και Λαχανικά Read More »

Ανακοίνωση για την επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

Δυνατότητα επιλογής 2ης Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με την υπ. αρ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 Υ.Α. με θέμα: «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας», δίνεται πλέον η δυνατότητα στους μαθητές που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο το σχολικό έτος 2022-2023

α) να επιλέξουν την Ιταλική γλώσσα ως 2η ξένη γλώσσα και

β) να επιλέξουν διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό εφόσον  αιτιολογηθεί από τον γονέα η αλλαγή (αλλαγή από Γαλλικά σε Γερμανικά και το αντίστροφο)

Οι δηλώσεις για την Ιταλική γλώσσα καθώς και οι αιτιολογημένες αιτήσεις για την αλλαγή της 2ης ξένης γλώσσας, θα κατατεθούν στη διεύθυνση του σχολείου μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Δήλωση για την Ιταλική γλώσσα εδώ

Δήλωση για την αλλαγή ξένης γλώσσας εδώ

Ανακοίνωση για την επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο Read More »

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου για το Σχολικό Έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
στο Σχολείο μας μπορεί να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό Έτος 2022-2023 εφόσον εγγραφούν σ’  αυτό τουλάχιστον 10 μαθητές.

Ολοήμερο Πρόγραμμα

   Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί μετά την λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος (8:00 έως 13:30)  

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Το Σχολείο θα κάνει δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

    Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00’), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων.
   Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις (16:00’) σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (16:00’).

Πρωινή Ζώνη

   Μπορεί να σχηματιστεί τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00’- 8:00’). Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Οι γονείς που επιθυμείτε τα παιδιά σας να εγγραφούν στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης πρέπει να δηλώσετε την επιλογή αυτή στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης σας προς το Σχολείο. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης είναι οι 7 μαθητές/τριες.

   Όσοι γονείς επιθυμείτε την ένταξη του παιδιού σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρακαλώ να συμπληρώσετε και υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση που το Σχολείο σας έχει αποστείλει. Αν δεν έχετε παραλάβει την εν λόγω δήλωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Σχολείο τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr.

   Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο pdf από την υποσελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι –> Έντυπα» της ιστοσελίδας μας, να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε σαρωμένη αφού την υπογράψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου για το Σχολικό Έτος 2022-2023 Read More »

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για το Σχολικό Έτος 2022 – 23

Στους παρακάτω πίνακες καταγράφονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που προγραμμάτισε το Σχολείο για το Γ΄ Τρίμηνο. Η πραγματοποίησή τους εξαρτάται από τη συμμετοχή του 2/3 του μαθητικού δυναμικού των τμημάτων που προγραμματίζουν την εκάστοτε επίσκεψη.

   Εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις (επισκέψεις στο πλαίσιο δραστηριοτήτων επιστημονικού περιεχομένου, πολιτιστικών και οικολογικών δράσεων, αθλητικών εκδηλώσεων κ.λπ) στα πλαίσια του άρθρου 2  (Π.Δ. 79):

Προορισμός Ημερομηνία Τάξεις Τρόπος μετακίνησης
Αλυκές Αγγελοχωρίου
10-5-2022
ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3
Λεωφορείο
Ωραιόκαστρο - Θεματικό Πάρκο
12-5-2022
Γ1, Γ2
Λεωφορείο
Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
27-5-2022
ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3
Λεωφορείο
Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης
10-6-2022
Όλο το Σχολείο
Λωφορείο

   Εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις (επισκέψεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας σε κοντινή απόσταση από το σχολείο) στα πλαίσια του άρθρου 4  (ΦΕΚ 2888/17-7-2020):

Προορισμός Ημερομηνία Τάξεις Τρόπος μετακίνησης
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
11-5-2022
Β1, Β2
Πεζή
Φυτώρια Κάλφα
18-5-2022
Δ1, Δ2
Πεζή
Εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης
24-5-2022
Γ1
Πεζή
Εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης
25-5-2022
Ε1, Ε2
Πεζή
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
27-5-2022
Α΄ Τάξη
Πεζή
Λιμάνι Νέας Μηχανιώνας
3-6-2022
Ε1, Ε2
Πεζή
Φυτώρια Κάλφα
8-6-2022
Β1, Β2
Πεζή
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
8-6-2022
Δ1, Δ2
Πεζή

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για το Σχολικό Έτος 2022 – 23 Read More »

Τροποποίηση του υγειονομικού Πρωτοκόλλου COVID-19

Πατήστε εδώ για να οδηγηθείτε στον σύνδεσμο που οδηγεί στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., συγκεκριμένα στα Δελτία Τύπου, όπου περιγράφεται η τροποποίηση του υγειονομικού Πρωτοκόλλου COVID-19 στην εκπαίδευση.

Συνοπτικά:

  1. Διατηρείται η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  2. Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ τους τακτικούς εβδομαδιαίους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους ( ST )
  3. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν ένα ( 1 ) RT, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.
  4. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός της σχολικής μονάδας ενεργοποιείται ο 5μερος διαγνωστικός έλεγχος – οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί, την 0-1η ημέρα και την 4η μέρα, διενεργούν ST ( θα διατίθενται από τη Δ/νση Α/βαθμιας στις σχολικές μονάδες )
  5. Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ Edupass σε εβδομαδιαία βάση, παρά μόνο αν προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  6. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ Edupass σε εβδομαδιαία βάση και παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση των διαγνωστικών ελέγχων που θα διενεργούν ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός σχολικού πλαισίου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, πληροφορία ή προβληματισμό επικοινωνήστε με το σχολείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2dimnmic@sch.gr

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Τροποποίηση του υγειονομικού Πρωτοκόλλου COVID-19 Read More »