Απρίλιος 2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις διδακτικές επισκέψεις του Γ΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2021-2022

   Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας ζητά εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση διδακτικών επισκέψεων του Σχολείου μας, για την χρονική περίοδο από 11 Απριλίου 2022 έως την 14 Ιουνίου 2022.

   Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την πρόσκληση του Σχολείου ή να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προσφορές τους στο email του Σχολείου έως την Τετάρτη 13-4-2022.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις διδακτικές επισκέψεις του Γ΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2021-2022 Read More »

Ενημερωτικό Σημείωμα για Θέματα που αφορούν τη Διαχείριση COVID-19

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε για τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στον τρόπο διαχείρισης των κρουσμάτων COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες.

Όσον αφορά τους τακτικούς διαγνωστικούς ελέγχους, ισχύουν τα παρακάτω:
  1. Το σύνολο των μαθητών διενεργεί εβδομαδιαία, ένα (1) υποχρεωτικό ST πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας ή 24 ώρες πριν από τη προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  2. Οι εκπαιδευτικοί με ενεργό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης διενεργούν εβδομαδιαία, ένα (1) υποχρεωτικό ST  πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας ή 24 ώρες πριν από τη προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  3. Οι εκπαιδευτικοί που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης διενεργούν υποχρεωτικά δύο (2) RT πριν την Τρίτη και την Παρασκευή. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  4. Οι μαθητές όταν επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, είτε ως στενές επαφές από ενδοοικογενειακό είτε από νόσηση διενεργούν ST (ΟΧΙ RT ) την 5η και 6η μέρα αντίστοιχα.
  5. Η μέρα 0 σύμφωνα με το πρωτόκολλο θεωρείται η ημέρα πρώτης επαφής. Η ημέρα 1 θεωρείται αυτή που έγινε ο πρώτος διαγνωστικός έλεγχος (Rapid ή Self test ανάλογα με την περίπτωση).
  6. Στην περίπτωση που την ίδια μέρα συμπέσει έλεγχος με RT και ST, θα διενεργείται το RT.
  7. Όταν είναι σε ισχύ ο 5ημερος Διαγνωστικός έλεγχος τροποποιούνται οι ημερομηνίες του εβδομαδιαίου ελέγχου.

Όσον αφορά τη διαχείριση των στενών επαφών όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ενδοοικογενειακό περιβάλλον: 

   Πλήρως εμβολιασμένοι και με ιστορικό νόσησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, αλλά:

  • οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές υποβάλλονται σε τρία ( 3 ) ST, την 1η, την 3η και την 5η μέρα από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • οι εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε ένα (1) RT, την 5η μέρα από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και κάνουν χρήση ενισχυμένης ή διπλής μάσκας για 10ημερο

   Οι μη εμβολιασμένοι / μη νοσήσαντες μαθητές μπαίνουν σε καραντίνα 5 ημερών και επιστρέφουν στο Σχολείο με αρνητικό Rapid Test, το οποίο διενεργούν την 5η ημέρα (δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα).

    Για οποιαδήποτε διευκρίνηση που αφορά την διαχείριση του εκπαιδευτικού υγειονομικού πρωτοκόλλου απευθύνεστε στο Διευθυντή του Σχολείου με ηλεκτρονικό μήνυμα (2dimnmic@sch.gr) ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 23920 31238.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Επισυνάπτουμε και το σχετικό Φ.Ε.Κ.:

Ενημερωτικό Σημείωμα για Θέματα που αφορούν τη Διαχείριση COVID-19 Read More »