Φεβρουάριος 2022

Ωρολόγιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης ΣΤ2

Σύνδεσμος τηλεκπαίδευσης: https://minedu-primary.webex.com/meet/tsiakir

Ώρες

Πέμπτη

Παρασκευή

1η: 8:30 - 9:00

ΓΛΩΣΣΑ

ΓΛΩΣΣΑ

2η: 9:00 - 9:30

ΓΛΩΣΣΑ

ΓΛΩΣΣΑ

3η: 10:00 - 10:30

ΙΣΤΟΡΙΑ

Κεφάλαιο 5 (σελ. 90)

ΑΓΓΛΙΚΑ

4η: 10:40 - 11:25

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

5η: 11:35 - 12:20

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κεφάλαιο 28

ΙΣΤΟΡΙΑ

6η: 12:35 - 13:15

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Μαθηματικά κεφ. 28

Γλώσσα: Σελ. 56 (Β.Μ.) και άσκηση 5 σελ. 67 και άσκηση 7
σελ. 71 (Τ.Ε.)

Ιστορία: Κεφάλαιο 5 σελ. 90

Γεωγραφία: Τετράδιο Εργασιών Σελ. 27 (Επαναληπτικό)

Ωρολόγιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης ΣΤ2 Read More »

Κρούσμα COVID στο Β1

Αγαπητοί γονείς,
σας ανακοινώνω πως υπάρχει ένα κρούσμα στο τμήμα Β1. Τα παιδιά του τμήματος οφείλουν να διενεργήσουν σήμερα Τετάρτη 23/2/2022 Rapid Test.

   Στη συνέχεια του άρθρου θα βρείτε μία κατάσταση με τον πενθήμερο διαγνωστικό έλεγχο. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε το εξής: Όταν βλέπουμε ένα test (self ή rapid) στην στήλη της ημέρας στον συγκεκριμένο πίνακα, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα οφείλουν να έρθουν στο σχολείο με την βεβαίωση του παραπάνω test. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο έλεγχος πρέπει να έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα, ή το αργότερο το πρωί της ημέρας κατά την οποία το παιδί θα προσέλθει στο μάθημα. Έτσι, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία της σχολικής κοινότητας, οι μαθητές και μαθήτριες οφείλουν να έλθουν το πρωί της Πέμπτης 24/2/2022 με όλες τις βεβαιώσεις των προγραμματιζόμενων ελέγχων. Επίσης, αν κάποιο παιδί λείψει από το μάθημα κάποια ημέρα, τότε είναι υποχρεωμένο την πρώτη ημέρα παρουσίας στο σχολείο να φέρει μαζί του όλες τις βεβαιώσεις διαγνωστικών ελέγχων των προηγουμένων ημερών κατά τις οποίες δεν είχε φυσική παρουσία στο μάθημα.
Ο Διευθυντής έχει εκδώσει για τα παιδιά βεβαιώσεις φοίτησης τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε το Κέντρο Υγείας και να προβείτε στον εν λόγω έλεγχο χωρίς να χρεωθείτε. Οι βεβαιώσεις αυτές ισχύουν για τους δύο διαγνωστικούς ελέγχους που θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 23/2/2022 και την Κυριακή 27/2/2022.
Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα (και Σαββατοκύριακα) και ώρες 12:00 έως 15:00. Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο με δική τους χρέωση, μπορούν να το πράξουν.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Κέντρο Υγείας δεν προβαίνει σε δήλωση των Rapid Test. Αυτό σημαίνει ότι αυτό οφείλετε να το πράξετε εσείς ως κηδεμόνες των παιδιών. Τη διεύθυνση για την παραπάνω δήλωση μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ. Όσοι γονείς δεν μπορείτε να δηλώσετε το rapid test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να το δηλώσετε χειρόγραφα (θα βρείτε έντυπο πάλι την ιστοσελίδα του Σχολείου τη θέση Χρήσιμες συνδέσεις -> Έντυπα)

Επίσης σήμερα παραδώσαμε στα παιδιά τα self test που απαιτούνται για τον διαγνωστικό έλεγχο των επόμενων ημερών. Οι εμβολιασθέντες και οι νοσήσαντες μαθητές δεν υποχρεούνται στην διενέργεια Rapid Test. Οφείλουν όμως να διενεργούν κανονικά όλα τα Self Test, τα οποία πρέπει να δηλώνονται στην σελίδα Edupass.gov.gr

Εύχομαι καλή ανάρρωση και υγεία σε όλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Τσιακίρης Βασίλης

Κρούσμα COVID στο Β1 Read More »

Αναστολή λειτουργίας τμήματος ΣΤ2

Αγαπητοί γονείς,
σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Σχολείο, υπάρχουν 12 παιδιά τα οποία έχουν νοσήσει μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερών και συγκεκριμένα από 8-2-2022 έως 21-2-2022, οπότε ήρθαν τα παιδιά στο Σχολείο με το πρώτο Rapid Test. Κά[ποια άλλα παιδιά είχαν νοσήσει παλιότερα, ή είχαν νοσήσει μεν, αλλά δεν είχαν φυσική παρουσία στην τάξη τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι λοιπόν, για να προφυλάξουμε την σχολική κοινότητα αναστέλλεται η λειτουργία του ΣΤ2 τμήματος. Το Σχολείο θα σας ειδοποιήσει για την δυνατότητα να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση το συντομότερο δυνατόν.

   Επίσης σε 5θήμερο διαγνωστικό έλεγχο εισέρχονται και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ Τάξης που είχαν φυσική παρουσία στο Σχολείο το πρωί της Δευτέρας τις ώρες των Γερμανικών και Γαλλικών. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το μεσημέρι της Τρίτης όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ Τάξης θα κάνουν Rapid Test, είτε σε φαρμακείο, είτε στο Κέντρο Υγείας (12 – 3 μ.μ).   Παρακάτω βλέπετε την κατάσταση του διαγνωστικού ελέγχου στον οποίο θα υπαχθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ3.

   Να διευκρινίσουμε το εξής:
Όταν βλέπουμε ένα test (self ή rapid) στην στήλη της ημέρας στον πίνακα, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα οφείλουν να έρθουν στο σχολείο με την βεβαίωση του παραπάνω test. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο έλεγχος πρέπει να έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα, ή το αργότερο το πρωί της ημέρας κατά την οποία το παιδί θα προσέλθει στο μάθημα. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η πρώτη ημέρα (Τρίτη) κατά την οποία τα παιδιά ήρθαν με self test και θα κάνουν το Rapid το μεσημέρι της Τρίτης στο Κέντρο Υγείας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διενεργήσουν κανονικά και το self test που θα επιδείξουν στο Σχολείο το πρωί της Τετάρτης.

   Σήμερα παραδώσαμε στα παιδιά βεβαιώσεις φοίτησης τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν σας ζητηθούν από το Κέντρο Υγείας. Επίσης αύριο Τετάρτη θα παραδοθούν απότ ο Σχολείο τα self test  που θα χρειαστείτε την περίοδο του 5ήμερου διαγνωστικού ελέγχου.

   Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσαικίρης Βασίλης

Αναστολή λειτουργίας τμήματος ΣΤ2 Read More »

Κρούσμα στο τμήμα ΣΤ2

Αγαπητοί γονείς,
σας ανακοινώνω πως υπάρχει ένα κρούσμα στο τμήμα ΣΤ2. Τα παιδιά του τμήματος οφείλουν να διενεργήσουν σήμερα Σάββατο12/2/2022 Rapid Test.

   Στη συνέχεια του άρθρου θα βρείτε μία κατάσταση με τον πενθήμερο διαγνωστικό έλεγχο. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε το εξής:
   Όταν βλέπουμε ένα test (self ή rapid) στην στήλη της ημέρας στον πίνακα που σας έστειλα, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα οφείλουν να έρθουν στο σχολείο με την βεβαίωση του παραπάνω test. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο έλεγχος πρέπει να έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα, ή το αργότερο το πρωί της ημέρας κατά την οποία το παιδί θα προσέλθει στο μάθημα. Έτσι, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία της σχολικής κοινότητας, οι μαθητές και μαθήτριες οφείλουν να έλθουν το πρωί της Δευτέρας  14/2/2022 με όλες τις βεβαιώσεις των  προγραμματιζόμενων ελέγχων που θα διενεργηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
   Ο Διευθυντής έχει εκδώσει για τα παιδιά βεβαιώσεις φοίτησης τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε το Κέντρο Υγείας και να προβείτε στον εν λόγω έλεγχο χωρίς να χρεωθείτε. Οι βεβαιώσεις αυτές θα έχουν αποσταλεί στις θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 12 το μεσημέρι και ισχύουν για τους δύο διαγνωστικούς ελέγχους που θα γίνουν σήμερα Σάββατο 12/2/2022 και την Τρίτη 15/2/2022.
   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο με δική τους χρέωση, μπορούν να το πράξουν.
   Να ας υπενθυμίσουμε ότι το Κέντρο Υγείας δεν προβαίνει σε δήλωση των Rapid Test. Αυτό σημαίνει ότι αυτό οφείλετε να το πράξετε εσείς ως κηδεμόνες των παιδιών. Τη διεύθυνση για την παραπάνω δήλωση μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ. Όσοι γονείς δεν μπορείτε να δηλώσετε το rapid test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να το δηλώσετε χειρόγραφα (θα βρείτε έντυπο πάλι την ιστοσελίδα του Σχολείου τη θέση Χρήσιμες συνδέσεις -> Έντυπα)

   Επίσης την Δευτέρα θα παραδώσουμε στα παιδιά τα self test που απαιτούνται για τον διαγνωστικό έλεγχο των επόμενων ημερών.

   Εύχομαι καλή ανάρρωση στο παιδί που νοσεί και υγεία σε όλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Τσιακίρης Βασίλης

Κρούσμα στο τμήμα ΣΤ2 Read More »

Κρούσμα στο τμήμα Γ2

Αγαπητοί γονείς,
σας ανακοινώνω πως υπάρχει ένα κρούσμα στο τμήμα Γ2. Παρακάτω θα βρείτε μία κατάσταση με τον πενθήμερο διαγνωστικό έλεγχο.. Τα παιδιά του τμήματος οφείλουν να έλθουν αύριο το πρωί με το αντίστοιχο test. Να διευκρινίσουμε το εξής:
   Όταν βλέπουμε ένα test (self ή rapid) στην στήλη της ημέρας στον πίνακα που σας έστειλα, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά εκείνη την ημέρα οφείλουν να έρθουν στο σχολείο με την βεβαίωση του παραπάνω test. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο έλεγχος πρέπει να έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα, ή το αργότερο το πρωί της ημέρας κατά την οποία το παιδί θα προσέλθει στο μάθημα.
   Ο Διευθυντής θα εκδώσει για τα παιδιά βεβαιώσεις φοίτησης τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε το Κέντρο Υγείας και να προβείτε στον εν λόγω έλεγχο χωρίς να χρεωθείτε.
   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές της Γ2΄ Τάξης καλό είναι να προσέλθουν την Πέμπτη 10-2-2022 στο μάθημα, παρά μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας ελέγχου (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν σήμερα τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο με δική τους χρέωση, μπορούν να το πράξουν.
   Να ας υπενθυμίσουμε ότι το Κέντρο Υγείας δεν προβαίνει σε δήλωση των Rapid Test. Αυτό σημαίνει ότι αυτό οφείλετε να το πράξετε εσείς ως κηδεμόνες των παιδιών. Τη διεύθυνση για την παραπάνω δήλωση μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ. Όσοι γονείς δεν μπορείτε να δηλώσετε το rapid test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να το δηλώσετε χειρόγραφα (θα βρείτε έντυπο πάλι την ιστοσελίδα του Σχολείου τη θέση Χρήσιμες συνδέσεις -> Έντυπα)

   Επίσης αύριο θα παραδώσουμε στα παιδιά τα self test που απαιτούνται για τον διαγνωστικό έλεγχο των επόμενων ημερών.


Ο Διευθυντής του Σχολείου
Τσιακίρης Βασίλης

Κρούσμα στο τμήμα Γ2 Read More »

Νέο κρούσμα σε τμήμα του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα.

ανακοινώνω την ανίχνευση ενός νέου θετικού κρούσματος στο Β2 τμήμα του Σχολείου μας. Αυτό σημαίνει ότι το τα παιδιά του τμήματος εισέρχονται σε 5νθήμερο διαγνωστικό έλεγχο. Συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα για να προγραμματίσετε τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων.

Νέο κρούσμα σε τμήμα του Σχολείου Read More »