Σεπτέμβριος 2023

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο θα προβεί σε διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Σκοπός τους είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξίες που υποχώρησαν λόγω της τρέχουσας κρίσης της πανδημίας.

Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους και μία αλλαξιά ρούχων (φανελάκι, μπλουζάκι και κάλτσες).

Έτσι, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα αφιερώσουμε τις διδακτικές ώρες  του ωρολογίου προγράμματος στις παραπάνω εκδηλώσεις. Τις δύο πρώτες ώρες οι μαθητές θα συμμετέχουν εντός των τμημάτων σε δράσεις σχετικές με τα ιδεώδη του Αθλητισμού. Θα ακολουθήσει διάλειμμα και κατόπιν θα ξεκινήσουν πεζή με τη συνοδεία των υπεύθυνων των τμημάτων για το μικρό γήπεδο του Ποσειδώνα. Η μετεωρολογική πρόγνωση είναι ευνοϊκή για τέτοιου είδους δράσεις αλλά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα τροποποιήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα των δράσεων.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές / μαθήτριες στις δραστηριότητες οφείλετε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που μοίρασαν σήμερα Τετάρτη οι δάσκαλοι / δασκάλες των τμημάτων και να την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Ο διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Read More »

Σχολικά γεύματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού υλοποιεί για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

   Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
   Το μενού του προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
   Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας που έχουμε επιδώσει σήμερα στα παιδιά σας και την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο οπωσδήποτε μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

   Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

   Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Η Εγκύκλιος για τα σχολικά γεύματα

Σχολικά γεύματα Read More »

Προγραμματισμός Παιδαγωγικών Συναντήσεων

Αγαπητοί γονείς,

ως εκπαιδευτικοί χαιρόμαστε όσες φορές βλέπουμε πως οι προσπάθειές μας να διαμορφώσουμε μια θετική σχολική κουλτούρα και να προωθήσουμε μια ενεργή συμμετοχή των γονέων έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία μεταξύ Σχολείου και οικογένειας είναι θεμελιώδης για την ακαδημαϊκή και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

   Με τη έναρξη του σχολικού έτους φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την συνεργασία και να προωθήσουμε την ανοιχτή επικοινωνία, την αμοιβαία κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες.

   Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιούμε Παιδαγωγικές Συναντήσεις των εκπαιδευτικών των τμημάτων με εσάς τους γονείς. Στην συνέχεια αυτής της ανακοίνωσης θα βρείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές.

   Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μαζί σας το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης και αυτό το σχολικό έτος και να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας.
   Με αυτές τις σκέψεις σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!

Ο Διευθυντής του Σχολείου
(εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού)

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Τάξη Ημερομηνία συνάντησης Ώρα
Α΄ ΤΑΞΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2023
18:00
Β΄ ΤΑΞΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9/2023
18:00
Γ΄ ΤΑΞΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/9/2023
18:00
Δ΄ ΤΑΞΗ
ΤΡΙΤΗ 26/9/2023
18:00
Ε΄ ΤΑΞΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9/2023
18:00
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023
18:00

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Προγραμματισμός Παιδαγωγικών Συναντήσεων Read More »

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – Ώρες αποχώρησης

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – Ώρες αποχώρησης

Αγαπητοί γονείς,

με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. Φ.12/93792/Δ1/28-08-2023, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 5224/Β/28-08-2023, ρυθμίζονται για το σχολικό έτος 2023-2024 οι ώρες αποχώρησης στα Δημοτικά Σχολεία που ορίστηκαν για την εφαρμογή του αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου. Οι αιτήσεις πλέον θα πρέπει να γίνονται με την υπογραφή και των δύο γονέων/κηδεμόνων στη σχετική αίτηση – δήλωση. Για τον παραπάνω λόγο η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εκ νέου ακόμα και από όσους γονείς είχαν υποβάλει αίτηση με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Οι ώρες αποχώρησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024 έχουν ως εξής: 14:55 ή 15:50 ή 17.30.

Για αυτόν τον λόγο, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε εκ νέου αίτηση/δήλωση, η οποία θα παραδοθεί στους μαθητές τη μέρα του Αγιασμού. Η συμπληρωμένη αίτηση πρέπει να επιστραφεί στο Σχολείο μέχρι την Τετάρτη 13/9/2023.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – Ώρες αποχώρησης Read More »

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός

 Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από τις δύο εισόδους του προαυλίου, καθώς όμως δεν έχει οριστεί ακόμη σχολική τροχονόμος, προτιμητέο είναι να χρησιμοποιήσουν την παράπλευρη είσοδο (από το Κλειστό Γυμναστήριο) με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός επί της Αθανασίου Διάκου 1 όπου βρίσκεται η κεντρική αυλόπορτα (κίτρινη).

  Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

   Οι γονείς μπορούν να εισέλθουν στο προαύλιο του Σχολείου μαζί με τους μαθητές. Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην πάνω αυλή με τρόπο που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Οι συνοδοί γονείς θα σταθούν στην πάνω αυλή σε απόσταση από τους παραταγμένους μαθητές.

      Οι μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. 

   Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου. Κατόπιν οι μαθήτριες και μαθητές  θα οδηγηθούν στις αίθουσες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:.

  1. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς,
  2. Eνημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

   Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 12/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο.

   Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά με ευθύνη των γονέων από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 π.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έγκαιρα έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

      Παρακαλούμε τους γονείς που θα χρειαστούν γονικές βεβαιώσεις για την εργασία τους να το δηλώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (2dimnmic@sch.gr) αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους όπως και του παιδιού. Τις παραπάνω βεβαιώσεις θα τις παραλάβουν κατά την αποχώρηση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

   Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τουρλιδάκης Ιωάννης

και το διδακτικό προσωπικό

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός Read More »