Ιούνιος 2023

Πρόσκληση σε Εκδήλωση της ΣΤ΄ Τάξης

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου σας προσκαλούν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας σε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Αποχαιρετισμός των δασκάλων

Κάθε φορά που πρόκειται να αποχαιρετήσουμε μαθητές μας στην αποφοίτησή τους νιώθουμε τη χαρά και το άγχος που έχουν όλοι όσοι εργάστηκαν σε ένα ναυπηγείο για να χτίσουν ένα νέο σκαρί. Χαρούμενοι γιατί το νέο πλεούμενο θα ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι και καμαρώνουν γι’ αυτό. Όμως κι αγχωμένοι αν το φτιάξαν γερό και δυνατό να αντέχει σε δύσκολους καιρούς. Προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να το ολοκληρώσουν και να το στολίσουν.

Οι ευχές μας προσωπικά και όλων όσοι προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για σας, θα σας συνοδεύουν για πάντα. Καλοτάξιδοι!

Ο δάσκαλοί σας

Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (κ. Μάκης)

Γαζιώτης Γεώργιος (κ. Γιώργος)

Πρόσκληση σε Εκδήλωση της ΣΤ΄ Τάξης Read More »

Παράδοση Τίτλων Ελέγχου Προόδου και Σπουδών – Λήξη Σχ. Έτους 2022 -2023

Αγαπητοί γονείς μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας του Σχολείου μας σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14/6/2023 είναι η τελευταία ημέρα διδασκαλίας των μαθημάτων σύμφωνα με: άρθρο 2 παρ.5 & αρθρ.3 παρ.6 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/1-8-2017) και το Φ.6/8378/Δ1/28-04-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

   Την Πέμπτη 15-6-2023 λόγω της λήξης του σχολικού έτους 2022-2023 και από ώρα 08:30 μέχρι 10:00 π.μ. οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέρχονται στο Σχολείο μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να γίνει η παράδοση των Τίτλων Προόδου των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του Σχολείου μας, καθώς και η επίδοση των Τίτλων Σπουδών – Απολυτηρίων στους μαθητές / μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης. Μετά την παράδοση των Τίτλων  οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους θα αποχωρούν από το σχολείο. Στους μαθητές των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να τους συνοδεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα παραδίδονται οι Τίτλου Προόδου / Σπουδών στους ίδιους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

   Οι Τίτλοι Σπουδών / απολυτήρια θα αποσταλούν στα Γυμνάσια με ευθύνη του Σχολείου και οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου θα γίνουν υπηρεσιακά και χωρίς την εμπλοκή των κηδεμόνων τους.Τα Γυμνάσια ζητούν κάποια δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή ων μαθητριών / μαθητών:

1) Δύο φωτογραφίες του/της μαθητή/τριας
2) Υπεύθυνη δήλωση κηδεμονίας
3) Δήλωση στοιχείων επικοινωνίας
4) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, ΑΔΥΜ. Το ΑΔΥΜ πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2023
5) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα-κηδεμόνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Γυμνασίων:

2ο Γυμνάσιο:

2392035455, 35452
Πληροφορίες: Κατερίνα Ανδριανάκη (διευθύντρια)
EMAIL : mail@2gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: 2gym-n-michan.thess.sch.gr

1ο Γυμνάσιο:

2392031335, 2392021350
Πληροφορίες: Σωτήρης Τσαβδάρης (διευθυντής)
EMAIL : mail@gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: gym-n-michan.thess.sch.gr

   Οι Διευθυντές των δύο Γυμνασίων θα βρίσκονται στα Σχολεία έως την 30ή Ιουνίου 2023.

   Τα παραπάνω έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε στην σελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι -> Έντυπα» της ιστοσελίδας του Σχολείου.

  Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο Σχολείο μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. Για πάσης φύσεως διοικητικά θέματα το σχολείο θα λειτουργεί έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

   Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας σας εύχονται ολόψυχα ένα καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι.

  Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

heart, love, sunset-3147976.jpg

Παράδοση Τίτλων Ελέγχου Προόδου και Σπουδών – Λήξη Σχ. Έτους 2022 -2023 Read More »

Κατάθεση αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη

Αγαπητοί γονείς,

καλούμε όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υποβάλετε την Δευτέρα 12/6/2023 στο γραφείο του Διευθυντή αίτηση για ατομική υποστήριξη του παιδιού σας (Παράλληλη Στήριξη). Σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199):

«1. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να φοιτούν:

…β) Σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου, με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, από εκπαιδευτικούς ΕΑΕ, όταν αυτό επιβάλλεται από το είδος και το βαθμό των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Η παράλληλη στήριξη παρέχεται σε μαθητές που μπορούν με κατάλληλη ατομική υποστήριξη να παρακολουθήσουν το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης, σε μαθητές με σοβαρότερες εκπαιδευτικές ανάγκες όταν στην περιοχή τους δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο ΕΑΕ (ειδικό σχολείο, τμήμα ένταξης) ή όταν η παράλληλη στήριξη καθίσταται απαραίτητη – βάσει της γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ – εξαιτίας των ειδικών εκπαιδευτικών τους αναγκών. Στην τελευταία περίπτωση η στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό μπορεί να γίνεται σε μόνιμη και προγραμματισμένη βάση. Την παράλληλη στήριξη εισηγείται αποκλειστικά το οικείο ΚΕΔΔΥ το οποίο με γραπτή γνωμάτευσή του καθορίζει τις ώρες παράλληλης στήριξης κατά περίπτωση. Οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου και μέσω της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης διαβιβάζονται στη Διεύθυνση ΕΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για έγκριση και προγραμματισμό εκτέλεσης. Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους».

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, η αίτηση των ενδιαφερομένων οφείλει να περιλαμβάνει τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Αίτηση ενός από τους γονείς / κηδεμόνες, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα, προς την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων για Παράλληλη Στήριξη. Σε περίπτωση απουσίας και των δύο γονέων μπορεί να οριστεί κάποιος εξουσιοδοτούμενος να καταθέσει την αίτηση.
  2. Αντίγραφο γνωμάτευσης από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή Δ.Ε.Δ.Α. Η γνωμάτευση θα είναι είτε σε ισχύ, είτε θα έχει εκδοθεί νέα (σε περίπτωση επαναξιολόγησης) μέσα στο τρέχον σχολικό έτος 2022 – 2023.
  3. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αιτημάτων που κατατίθενται από τον ένα γονέα/κηδεμόνα, πρέπει να συμπληρωθεί από τον έτερο γονέα/κηδεμόνα Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσής του για την κατάθεση του αιτήματος. Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων, ξεχωριστά για κάθε μία περίπτωση από τις παραπάνω μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου ή να την ζητήσετε από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο και να αναζητήσετε τα σχετικά έγγραφα στην σελίδα Χρήσιμοι σύνδεσμοι -> Έντυπα, τα οποία ούτως ή άλλως σας δίνονται από τον Διευθυντή κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο για την υποβολή της αίτησης.

Κατάθεση αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη Read More »