Νοέμβριος 2021

4ο θετικό κρούσμα COVID-19 στο Σχολείο

Αγαπητοί γονείς,
   ανακοινώνουμε την ανίχνευση ακόμα ενός θετικού κρούσματος σε παιδί του τμήματος Β2. Πρόκειται για το 4ο σε σειρά κρούσμα COVID-19 στο Σχολείο μας και το 2ο στο ίδιο τμήμα. Το παιδί που νοσεί εμφανίζει ήπια συμπτώματα.
   Όπως συνέβη και στα προηγούμενα περιστατικά νόσησης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία στο τμήμα Β2 και το Ολοήμερο τμήμα (καθώς το παιδί που νοσεί είχε φυσική παρουσία στο Ολοήμερο τμήμα  την Πέμπτη 18-11 και την Παρασκευή 19-11) θεωρούνται γενικά στενές επαφές. Έτσι, σύμφωνα με την οδηγία του ΦΕΚ 4187 οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β2 αλλά και του Ολοήμερου τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιευτεί αμέσως παρακάτω.Ειδικά όμως οι μαθητές / μαθήτριες κοντινής θέσης του τμήματος Β2 και του Ολοήμερου υποχρεούνται σε διενέργεια επιπλέον αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (δείτε συνημμένη κατάσταση). Οι γονείς αυτής της περίπτωσης έχουν λάβει ειδική τηλεφωνική ενημέρωση από την δασκάλα της τάξης κ. Βήτα Χρύσα.

   Τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους μπορείτε να τους κάνετε σε οποιαδήποτε δημόσια δομή. Ο πίνακας με τις δομές αυτές βρίσκεται επίσης αναρτημένος στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Σχολείου.

   Όπως και στις προηγούμενες εμφανίσεις κρουσμάτων κορονωιού το Σχολείο έχει εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες αύριο το πρωί θα έχουν παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, ώστε αυτό να είναι ενήμερο και να μην χρεωθείτε για την διενέργεια των προαναφερόμενων ελέγχων.

   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές του τμήματος Β2 θα προσέλθουν την Δευτέρα 22-11-2021 στο μάθημα, μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας των προαναφερόμενων ελέγχων (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να διενεργήσουν τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο.

   Τις επόμενες ημέρες όσοι μαθητές υπόκεινται σε διαγνωστικό ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, θα προσέρχονται στο μάθημα κανονικά έχοντας μαζί τους τη βεβαίωση του εκάστοτε προγραμματισμένου ελέγχου (Rapid ή Self Test) και έχοντας δηλώσει το αποτέλεσμα όλων των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Edupass (τα αποτελέσματα των Rapid Test δεν χρειάζεται να δηλωθούν στην διεύθυνση https://edupass.gov.gr/ καθώς αυτό γίνεται από το φορέα που διενεργεί τον έλεγχο).

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο.

   Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τρια και την οικογένειά του.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

4ο θετικό κρούσμα COVID-19 στο Σχολείο Read More »

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

   Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 εντός των τμημάτων.

   Οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο όπως ισχύει μέχρι σήμερα, στις προκαθορισμένες ώρες και εισόδους και θα σχολάσουν ως εξής:

Α΄ και Γ΄ Τάξεις: 09:30

Β΄ και Ε΄ Τάξεις: 09:40 

Δ΄και ΣΤ΄ Τάξεις: 09:45

   Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν μαζί με τους άλλους/ες μαθητές/τριες. Ως εκ τούτου, το τμήμα ολοημέρου δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021.

   Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου Read More »

Νέο θετικό κρούσμα COVID

Αγαπητοί γονείς,
   ανακοινώνουμε την ανίχνευση ενός θετικού κρούσματος σε παιδί του τμήματος Ε2. Πρόκειται για το 3ο σε σειρά κρούσμα COVID-19 στο Σχολείο μας. Το παιδί που νοσεί εμφανίζει ήπια συμπτώματα. 
   Όπως συνέβη και στα προηγούμενα περιστατικά νόσησης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία στο τμήμα από την Δευτέρα 8-11 έως και σήμερα Τετάρτη 9-11 θεωρούνται γενικά στενές επαφές. Έτσι, σύμφωνα με την οδηγία του ΦΕΚ 4187 οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιευτεί αμέσως παρακάτω.Ειδικά όμως οι μαθητές / μαθήτριες κοντινής θέσης υποχρεούνται σε διενέργεια επιπλέον αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (δείτε συνημμένη κατάσταση). Οι γονείς αυτής της περίπτωσης έχουν λάβει ειδική τηλεφωνική ενημέρωση από τον δάσκαλο της τάξης κ. Γαζιώτη Γεώργιο. 

   Τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους μπορείτε να τους κάνετε σε οποιαδήποτε δημόσια δομή.  Ο πίνακας με τις δομές αυτές βρίσκεται επίσης αναρτημένος στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Σχολείου.

   Το Σχολείο έχει εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες αύριο το πρωί θα έχουν παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, ώστε αυτό να είναι ενήμερο και να μην χρεωθείτε για την διενέργεια των προαναφερόμενων ελέγχων.

   Το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας δέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κάθε μέρα και ώρες 12:00 έως 15:00. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας οι μαθητές του τμήματος Ε2 δεν θα προσέλθουν αύριο Πέμπτη 11-11-2021 στο μάθημα, παρά μόνο αν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση διενέργειας του παραπάνω ελέγχου (Rapid – Test). Φυσικά, όσοι γονείς επιλέξουν να διενεργήσουν τα Rapid Test σε ιδιωτικό εργαστήριο ή φαρμακείο, μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αμέσως μετά.

   Τις επόμενες ημέρες όσοι μαθητές υπόκεινται σε διαγνωστικό ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, θα προσέρχονται στο μάθημα κανονικά έχοντας  μαζί τους τη βεβαίωση του εκάστοτε προγραμματισμένου ελέγχου.

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τρια και την οικογένειά του.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Powered By EmbedPress

Νέο θετικό κρούσμα COVID Read More »

Ανακοίνωση θετικού κρούσματος

   Αγαπητοί γονείς,
   σας ανακοινώνω την ανίχνευση ενός θετικού κρούσματος σε παιδί του τμήματος Β2. Το εν λόγω παιδί δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα. Μάλιστα οι γονείς φέρθηκαν σωστά και με το πρώτο σύμπτωμα κράτησαν το παιδί στο σπίτι, οπότε τις δύο τελευταίες ημέρες δεν είχε φυσική παρουσία στην τάξη. Τους ευχαριστούμε για την υπεύθυνη στάση τους.
   Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν φυσική παρουσία στο τμήμα από την Δευτέρα 1-11 έως και σήμερα να θεωρούνται στενές επαφές. Έτσι, σύμφωνα με την οδηγία του ΦΕΚ 4187 οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιευτεί αμέσως παρακάτω. Τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους μπορείτε να τους κάνετε σε οποιαδήποτε δημόσια δομή.  Ο πίνακας με τις δομές αυτές βρίσκεται επίσης αναρτημένος στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Σχολείου.

   Το Σχολείο έχει εκδώσει υπογεγραμμένες βεβαιώσεις από τον Διευθυντή, οι οποίες ήδη έχουν παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, ώστε αυτό να είναι ενήμερο και να μην χρεωθείτε για την διενέργεια των προαναφερόμενων διαγνωστικών ελέγχων.

   Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τρια του Σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Ανακοίνωση θετικού κρούσματος Read More »