Σεπτέμβριος 2021

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο θα προβεί σε διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου και θα διαρκέσουν 2 ώρες (ωρολογιακές και όχι διδακτικές) με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Σκοπός τους είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξίες που υποχώρησαν λόγω της τρέχουσας κρίσης της πανδημίας.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου θα αφιερώσουμε τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες στις παραπάνω εκδηλώσεις. Τις τρεις πρώτες ώρες οι μαθητές θα ακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα τροποποιήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα των δράσεων.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές / μαθήτριες στις δραστηριότητες οφείλετε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που μοίρασαν εχθές Τετάρτη οι δάσκαλοι / δασκάλες των τμημάτων και να την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Ο διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Read More »

Ανακοίνωση θετικού κρούσματος

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνω για την εμφάνιση ενός θετικού κρούσματος στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στο τμήμα Δ1. Το ευχάριστο είναι ότι ο μαθητής δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα και είναι καλά στην υγεία του. Επίσης να συγχαρώ τους γονείς του παιδιού για τη στάση ευθύνης που τήρησαν, καθώς μόλις ο μαθητής εμφάνισε συμπτώματα τον κράτησαν στο σπίτι και προέβησαν άμεσα σε διενέργεια δύο (2) rapid test. Μάλιστα, το πρώτο από αυτά ήταν αρνητικό. Το δεύτερο έγινε Κυριακή 26/9/2021 και προέκυψε θετικό.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός του τμήματος θεωρούνται άμεσα στενές επαφές. Έτσι, σύμφωνα με την οδηγία του ΦΕΚ 4187 της 10/9/2021 οι μαθητές του Δ1 υποχρεούνται στην διενέργεια  εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (Rapid Test) σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Δευτέρα (27-9) το πρωί: οι μαθητές υπόκεινται σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο Rapid – Test

Δευτέρα (27-9): οι μαθητές υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο self test από το βράδυ της  Δευτέρας 27-9 και το προσκομίζουν στο Σχολείο το πρωί της επομένης με την προσέλευση στο μάθημα.

Τετάρτη (29-9): το πρωί οι μαθητές υπόκεινται σε δεύτερο εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο Rapid – Test

Τα παραπάνω rapid test πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας έχοντας μαζί σας την βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου, την οποία μπορείτε να την παραλάβετε αύριο το πρωί (Δευτέρα 27-9) σφραγισμένη και υπογεγραμμένη, από τις 8:30 έως τις 9 π.μ. από το Σχολείο. Παρακαλώ πολύ να τηρήσετε όλες τις προφυλάξεις κατά την προσέλευσή σας.

Το πρωί της Δευτέρας θα επικοινωνήσω με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, για να επιβεβαιώσουμε την ώρα διενέργειας των εν λόγω τεστ. Πιθανή ώρα διενέργειας των τεστ είναι μετά τις 9:00 π.μ.

Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τρια του Σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

n

Ανακοίνωση θετικού κρούσματος Read More »