admin

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο θα προβεί σε διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Σκοπός τους είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξίες που υποχώρησαν λόγω της τρέχουσας κρίσης της πανδημίας.

Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους και μία αλλαξιά ρούχων (φανελάκι, μπλουζάκι και κάλτσες).

Έτσι, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα αφιερώσουμε τις διδακτικές ώρες  του ωρολογίου προγράμματος στις παραπάνω εκδηλώσεις. Τις δύο πρώτες ώρες οι μαθητές θα συμμετέχουν εντός των τμημάτων σε δράσεις σχετικές με τα ιδεώδη του Αθλητισμού. Θα ακολουθήσει διάλειμμα και κατόπιν θα ξεκινήσουν πεζή με τη συνοδεία των υπεύθυνων των τμημάτων για το μικρό γήπεδο του Ποσειδώνα. Η μετεωρολογική πρόγνωση είναι ευνοϊκή για τέτοιου είδους δράσεις αλλά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα τροποποιήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα των δράσεων.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές / μαθήτριες στις δραστηριότητες οφείλετε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που μοίρασαν σήμερα Τετάρτη οι δάσκαλοι / δασκάλες των τμημάτων και να την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Ο διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Σχολικά γεύματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού υλοποιεί για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

   Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
   Το μενού του προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
   Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας που έχουμε επιδώσει σήμερα στα παιδιά σας και την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο οπωσδήποτε μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

   Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

   Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Η Εγκύκλιος για τα σχολικά γεύματα

Προγραμματισμός Παιδαγωγικών Συναντήσεων

Αγαπητοί γονείς,

ως εκπαιδευτικοί χαιρόμαστε όσες φορές βλέπουμε πως οι προσπάθειές μας να διαμορφώσουμε μια θετική σχολική κουλτούρα και να προωθήσουμε μια ενεργή συμμετοχή των γονέων έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία μεταξύ Σχολείου και οικογένειας είναι θεμελιώδης για την ακαδημαϊκή και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

   Με τη έναρξη του σχολικού έτους φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την συνεργασία και να προωθήσουμε την ανοιχτή επικοινωνία, την αμοιβαία κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες.

   Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιούμε Παιδαγωγικές Συναντήσεις των εκπαιδευτικών των τμημάτων με εσάς τους γονείς. Στην συνέχεια αυτής της ανακοίνωσης θα βρείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις αυτές.

   Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μαζί σας το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης και αυτό το σχολικό έτος και να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας.
   Με αυτές τις σκέψεις σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!

Ο Διευθυντής του Σχολείου
(εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού)

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Τάξη Ημερομηνία συνάντησης Ώρα
Α΄ ΤΑΞΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2023
18:00
Β΄ ΤΑΞΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9/2023
18:00
Γ΄ ΤΑΞΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/9/2023
18:00
Δ΄ ΤΑΞΗ
ΤΡΙΤΗ 26/9/2023
18:00
Ε΄ ΤΑΞΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9/2023
18:00
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023
18:00

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – Ώρες αποχώρησης

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα – Ώρες αποχώρησης

Αγαπητοί γονείς,

με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. Φ.12/93792/Δ1/28-08-2023, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 5224/Β/28-08-2023, ρυθμίζονται για το σχολικό έτος 2023-2024 οι ώρες αποχώρησης στα Δημοτικά Σχολεία που ορίστηκαν για την εφαρμογή του αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου. Οι αιτήσεις πλέον θα πρέπει να γίνονται με την υπογραφή και των δύο γονέων/κηδεμόνων στη σχετική αίτηση – δήλωση. Για τον παραπάνω λόγο η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εκ νέου ακόμα και από όσους γονείς είχαν υποβάλει αίτηση με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Οι ώρες αποχώρησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024 έχουν ως εξής: 14:55 ή 15:50 ή 17.30.

Για αυτόν τον λόγο, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε εκ νέου αίτηση/δήλωση, η οποία θα παραδοθεί στους μαθητές τη μέρα του Αγιασμού. Η συμπληρωμένη αίτηση πρέπει να επιστραφεί στο Σχολείο μέχρι την Τετάρτη 13/9/2023.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τουρλιδάκης Ιωάννης

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός

 Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από τις δύο εισόδους του προαυλίου, καθώς όμως δεν έχει οριστεί ακόμη σχολική τροχονόμος, προτιμητέο είναι να χρησιμοποιήσουν την παράπλευρη είσοδο (από το Κλειστό Γυμναστήριο) με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός επί της Αθανασίου Διάκου 1 όπου βρίσκεται η κεντρική αυλόπορτα (κίτρινη).

  Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

   Οι γονείς μπορούν να εισέλθουν στο προαύλιο του Σχολείου μαζί με τους μαθητές. Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην πάνω αυλή με τρόπο που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Οι συνοδοί γονείς θα σταθούν στην πάνω αυλή σε απόσταση από τους παραταγμένους μαθητές.

      Οι μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. 

   Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου. Κατόπιν οι μαθήτριες και μαθητές  θα οδηγηθούν στις αίθουσες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:.

  1. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς,
  2. Eνημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

   Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 12/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο.

   Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά με ευθύνη των γονέων από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 π.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έγκαιρα έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

      Παρακαλούμε τους γονείς που θα χρειαστούν γονικές βεβαιώσεις για την εργασία τους να το δηλώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (2dimnmic@sch.gr) αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους όπως και του παιδιού. Τις παραπάνω βεβαιώσεις θα τις παραλάβουν κατά την αποχώρηση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

   Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τουρλιδάκης Ιωάννης

και το διδακτικό προσωπικό

Πρόσκληση σε Εκδήλωση της ΣΤ΄ Τάξης

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου σας προσκαλούν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας σε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Αποχαιρετισμός των δασκάλων

Κάθε φορά που πρόκειται να αποχαιρετήσουμε μαθητές μας στην αποφοίτησή τους νιώθουμε τη χαρά και το άγχος που έχουν όλοι όσοι εργάστηκαν σε ένα ναυπηγείο για να χτίσουν ένα νέο σκαρί. Χαρούμενοι γιατί το νέο πλεούμενο θα ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι και καμαρώνουν γι’ αυτό. Όμως κι αγχωμένοι αν το φτιάξαν γερό και δυνατό να αντέχει σε δύσκολους καιρούς. Προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να το ολοκληρώσουν και να το στολίσουν.

Οι ευχές μας προσωπικά και όλων όσοι προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για σας, θα σας συνοδεύουν για πάντα. Καλοτάξιδοι!

Ο δάσκαλοί σας

Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (κ. Μάκης)

Γαζιώτης Γεώργιος (κ. Γιώργος)

Παράδοση Τίτλων Ελέγχου Προόδου και Σπουδών – Λήξη Σχ. Έτους 2022 -2023

Αγαπητοί γονείς μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας του Σχολείου μας σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14/6/2023 είναι η τελευταία ημέρα διδασκαλίας των μαθημάτων σύμφωνα με: άρθρο 2 παρ.5 & αρθρ.3 παρ.6 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/1-8-2017) και το Φ.6/8378/Δ1/28-04-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

   Την Πέμπτη 15-6-2023 λόγω της λήξης του σχολικού έτους 2022-2023 και από ώρα 08:30 μέχρι 10:00 π.μ. οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέρχονται στο Σχολείο μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να γίνει η παράδοση των Τίτλων Προόδου των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του Σχολείου μας, καθώς και η επίδοση των Τίτλων Σπουδών – Απολυτηρίων στους μαθητές / μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης. Μετά την παράδοση των Τίτλων  οι μαθητές/τριες και οι γονείς τους θα αποχωρούν από το σχολείο. Στους μαθητές των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να τους συνοδεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα παραδίδονται οι Τίτλου Προόδου / Σπουδών στους ίδιους. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

   Οι Τίτλοι Σπουδών / απολυτήρια θα αποσταλούν στα Γυμνάσια με ευθύνη του Σχολείου και οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου θα γίνουν υπηρεσιακά και χωρίς την εμπλοκή των κηδεμόνων τους.Τα Γυμνάσια ζητούν κάποια δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή ων μαθητριών / μαθητών:

1) Δύο φωτογραφίες του/της μαθητή/τριας
2) Υπεύθυνη δήλωση κηδεμονίας
3) Δήλωση στοιχείων επικοινωνίας
4) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, ΑΔΥΜ. Το ΑΔΥΜ πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο συμπληρωμένο το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2023
5) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα-κηδεμόνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Γυμνασίων:

2ο Γυμνάσιο:

2392035455, 35452
Πληροφορίες: Κατερίνα Ανδριανάκη (διευθύντρια)
EMAIL : mail@2gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: 2gym-n-michan.thess.sch.gr

1ο Γυμνάσιο:

2392031335, 2392021350
Πληροφορίες: Σωτήρης Τσαβδάρης (διευθυντής)
EMAIL : mail@gym-n-michan.thess.sch.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: gym-n-michan.thess.sch.gr

   Οι Διευθυντές των δύο Γυμνασίων θα βρίσκονται στα Σχολεία έως την 30ή Ιουνίου 2023.

   Τα παραπάνω έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε στην σελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι -> Έντυπα» της ιστοσελίδας του Σχολείου.

  Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο Σχολείο μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023. Για πάσης φύσεως διοικητικά θέματα το σχολείο θα λειτουργεί έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

   Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας σας εύχονται ολόψυχα ένα καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι.

  Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

heart, love, sunset-3147976.jpg

Κατάθεση αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη

Αγαπητοί γονείς,

καλούμε όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υποβάλετε την Δευτέρα 12/6/2023 στο γραφείο του Διευθυντή αίτηση για ατομική υποστήριξη του παιδιού σας (Παράλληλη Στήριξη). Σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199):

«1. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να φοιτούν:

…β) Σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου, με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, από εκπαιδευτικούς ΕΑΕ, όταν αυτό επιβάλλεται από το είδος και το βαθμό των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Η παράλληλη στήριξη παρέχεται σε μαθητές που μπορούν με κατάλληλη ατομική υποστήριξη να παρακολουθήσουν το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης, σε μαθητές με σοβαρότερες εκπαιδευτικές ανάγκες όταν στην περιοχή τους δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο ΕΑΕ (ειδικό σχολείο, τμήμα ένταξης) ή όταν η παράλληλη στήριξη καθίσταται απαραίτητη – βάσει της γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ – εξαιτίας των ειδικών εκπαιδευτικών τους αναγκών. Στην τελευταία περίπτωση η στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό μπορεί να γίνεται σε μόνιμη και προγραμματισμένη βάση. Την παράλληλη στήριξη εισηγείται αποκλειστικά το οικείο ΚΕΔΔΥ το οποίο με γραπτή γνωμάτευσή του καθορίζει τις ώρες παράλληλης στήριξης κατά περίπτωση. Οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου και μέσω της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης διαβιβάζονται στη Διεύθυνση ΕΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για έγκριση και προγραμματισμό εκτέλεσης. Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους».

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, η αίτηση των ενδιαφερομένων οφείλει να περιλαμβάνει τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Αίτηση ενός από τους γονείς / κηδεμόνες, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα, προς την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων για Παράλληλη Στήριξη. Σε περίπτωση απουσίας και των δύο γονέων μπορεί να οριστεί κάποιος εξουσιοδοτούμενος να καταθέσει την αίτηση.
  2. Αντίγραφο γνωμάτευσης από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή Δ.Ε.Δ.Α. Η γνωμάτευση θα είναι είτε σε ισχύ, είτε θα έχει εκδοθεί νέα (σε περίπτωση επαναξιολόγησης) μέσα στο τρέχον σχολικό έτος 2022 – 2023.
  3. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αιτημάτων που κατατίθενται από τον ένα γονέα/κηδεμόνα, πρέπει να συμπληρωθεί από τον έτερο γονέα/κηδεμόνα Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσής του για την κατάθεση του αιτήματος. Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων, ξεχωριστά για κάθε μία περίπτωση από τις παραπάνω μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου ή να την ζητήσετε από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο και να αναζητήσετε τα σχετικά έγγραφα στην σελίδα Χρήσιμοι σύνδεσμοι -> Έντυπα, τα οποία ούτως ή άλλως σας δίνονται από τον Διευθυντή κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο για την υποβολή της αίτησης.

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
στο Σχολείο μας μπορεί να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό Έτος 2023-2024.

Ολοήμερο Πρόγραμμα

   Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί μετά την λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος, το οποίο λειτουργεί από τις 8:00 έως 13:15. Έτσι, οι ώρες λειτουργίας του Ολοήμερου είναι από τις 13:15 έως τις 17:30.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Το Σχολείο θα κάνει δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

      Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (15:50’).

Πρωινή Ζώνη

   Μπορεί να σχηματιστεί τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:10’- 8:00’). Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης όλοι / όλες οι μαθητές/τριες. Οι γονείς που επιθυμείτε τα παιδιά σας να εγγραφούν στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης πρέπει να δηλώσετε την επιλογή αυτή στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης σας προς το Σχολείο. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης είναι οι 10 μαθητές/τριες.

Πρόγραμμα Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε αν επιθυμείτε να εγγράψετε το παιδί σας στο νέο, διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου το οποίο λήγει στις 17:30. Αναλυτικότερα, στην περίπτωση εγγραφής στο διευρυμένο πρόγραμμα δεν υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης στις 15:00. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το τέλος της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος. Μπορείτε να βρείτε την Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφή στο Διευρυμένο Ολοήμερο πατώντας εδώ.

Διαδικασία εγγραφής στο Ολοήμερο

   Όσοι γονείς επιθυμείτε την ένταξη του παιδιού σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παρακαλώ να συμπληρώσετε και υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση που το Σχολείο σας έχει αποστείλει ηλεκτρονικά. Αν δεν έχετε παραλάβει την εν λόγω δήλωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Σχολείο τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr .

   Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο pdf από την υποσελίδα «Χρήσιμοι Σύνδεσμοι –> Έντυπα» της ιστοσελίδας μας, να την συμπληρώσετε και να την αποστείλετε σαρωμένη αφού την υπογράψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Παιδαγωγική συνάντηση Δ΄ Τάξης

Αγαπητοί γονείς των Δ1 και Δ2 τάξεων,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου οικογένειας σας προσκαλούμε την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 11:30 σε μία ενημερωτική συνάντηση με σκοπό  την ανταλλαγή απόψεων για τις δυσκολίες συμπεριφοράς και οριοθέτησης των μαθητών/ τριών και τρόπους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτών στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο.

Τη συζήτηση θα κατευθύνουν η Κοινωνική λειτουργός κα Πασχαλιά Αμύνδα και η ψυχολόγος κα Χριστίνα Γιάντσιου, οι οποίες ανήκουν στην ΕΔΥ του σχολείου μας. Συμμετέχει σε αυτήν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κος Γεώργιος Χαλκιάς, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Ευκαρπίδης Πολυχρόνης, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τσιακίρης Βασίλης, οι δάσκαλοι των τάξεων κ. Χαριτίδης Ηρακλής, κ. Τσουκαλίδου Ευφημία και μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Επειδή σκοπός του σχολείου δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων, αλλά  η ομαλή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Το Σχολείο θεωρεί πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη συνάντηση, καθώς αποτελεί μέρος της ακολουθίας παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει για τον παραπάνω σκοπό. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στην εν λόγω συνάντηση με μήνυμα SMS ή Viber  στο 6944614715 ή στέλνοντας email στο 2dimnmic@sch.gr

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Βασίλης Τσιακίρης