Σεπτέμβριος 2022

Λειτουργία διευρυμένου ολοήμερου

Αγαπητοί γονείς,

παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του ολοήμερου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά την επέκτασή του έως τις 17:30. Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του εντάσσονται οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την ψυχαγωγία τους. Ο θεσμός αυτός υλοποιείται για πρώτη φορά και στην πρώτη αυτή περίοδο θα λειτουργήσει με ευελιξία.

   Τα αντικείμενα των μαθητικών ομίλων όπως και η διάρκειά τους θα τροποποιούνται ανάλογα με τη συμμετοχή των μαθητών στους μαθητικούς ομίλους.

Ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

Λειτουργία διευρυμένου ολοήμερου Read More »

Δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς Ερευνητή» 2022

Αγαπητοί γονείς,

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης προσκαλεί εσάς και τους μαθητές σας στις δράσεις της «Βραδιάς του Ερευνητή 2022» . Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022 ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) από τις 17:00 έως τις 22:00, με δωρεάν είσοδο για όλους, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, τα παιδιά σας μπορούν να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους.  Η δράση Chat Lab θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 26 – 30/9 και 3-7/10/2022 και για να συμμετάσχετε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και ολοκληρώστε την κράτησή σας με τον ερευνητή της προτίμησής σας: https://researchersnight.gr/chat-lab/

Προτρέπουμε θερμά να συμμετέχετε στην παραπάνω δράση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

Δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς Ερευνητή» 2022 Read More »

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός

   Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από τις οποιεσδήποτε δύο εισόδους του προαυλίου, καθώς όμως δεν έχει οριστεί ακόμη σχολική τροχονόμος, προτιμητέο είναι να χρησιμοποιήσουν την παράπλευρη είσοδο (από το Κλειστό Γυμναστήριο) με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός επί της Αθανασίου Διάκου 1 όπου βρίσκεται η κεντρική αυλόπορτα (κίτρινη).

  Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

   Οι γονείς μπορούν να εισέλθουν στο προαύλιο του Σχολείου μαζί με τους μαθητές. Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην πάνω αυλή, με τρόπο που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι των τμημάτων, ακολουθώντας τις ειδικές σημάνσεις στο δάπεδο της αυλής. Οι συνοδοί θα σταθούν επίσης στην πάνω αυλή, σε απόσταση από τους παραταγμένους μαθητές.

   Δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά την πρώτη ημέρα. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για όλους τους συμμετέχοντες: εκπαιδευτικούς, συνοδούς και παιδιά.

   Οι μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. 

   Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου. Κατόπιν οι μαθήτριες και μαθητές (εκτός από τους μαθητές της Α΄ τάξης) θα οδηγηθούν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:.

  1. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο,
  2. ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

   Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 13/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο. Το Ολοήμερο Τμήμα θα λειτουργήσει αρχικά έως τις 4 μ.μ. Για το ωράριο του αναβαθμισμένου ολοήμερου και τα τμήματα που αυτό θα περιλαμβάνει θα ακολουθήσει ανακοίνωση την ερχόμενη εβδομάδα.

   Στη συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά με ευθύνη των γονέων από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 π.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

   Παρακάτω θα βρείτε και την εγκύκλιο με τις οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

   Παρακαλούμε τους γονείς που θα χρειαστούν γονικές βεβαιώσεις για την εργασία τους να το δηλώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (2dimnmic@sch.gr) αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους όπως και του παιδιού. Τις παραπάνω βεβαιώσεις θα τις παραλάβουν κατά την αποχώρηση των μαθητών.

   Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

και το διδακτικό προσωπικό

Powered By EmbedPress

Έναρξη Σχολικού Έτους – Αγιασμός Read More »