Οκτώβριος 2022

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και ώρα περίπου 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.

Οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης και θα σχολάσουν μετά το τέλος της, που υπολογίζεται γύρω στις 12:30 μ.μ.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν μαζί με τους άλλους/ες μαθητές/τριες. Ως εκ τούτου, το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Την ημέρα της Επετείου (Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022) η σημαία με τους παραστάτες θα προσέλθει στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 09:15, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών.

Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο στην Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στις 10:00 π.μ.

Οι υπόλοιπες μαθήτριες και μαθητές των Ε΄ και Στ΄τάξεων θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ναού  στις 10:15 π.μ.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

  1. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κούτουκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων, Σύλλογοι κλπ.
  2. Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
  3. Εθνικός Ύμνος

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00΄.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:
Μετά την παρέλαση οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους στο σημείο όπου τερματίζει η παρέλαση, στην διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και 28ης Οκτωβρίου.

Τελετάρχης για την Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς έχει οριστεί ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2022 Read More »

Λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες.

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα υποστηρίζεται κατά την σχολική χρονιά 2022-2023 κάθε Τρίτη από την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.).

Η Ε.Δ.Υ.  αποτελείται από τον Διευθυντή Τσιακίρη Βασίλη (με αναπληρωτή τον κ Χαριτίδη Ηρακλή), την Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Τσόκανου Ελένη (με αναπληρώτρια την κ Μίκηκη Φωτεινή), την Ψυχολόγο Ανδρέου Ευαγγελία  και την Κοινωνική Λειτουργό Αμύνδα Πασχαλιά.

Η συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται από το σχολείο μας με στόχο την ενίσχυση των μαθητών σε μαθησιακό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την συμβουλευτική Γονέων.

Για οποιοδήποτε αίτημα μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του Σχολείου:

Τηλ.: 2392031238

Email š: 2dimnmic@sch.gr

Μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά για τη λειτουργία της Ε.Δ.Υ. στην ιστοσελίδα του Σχολείου (Αρχικό μενού –> Ποιοι είμαστε –> Ε.Δ.Υ.) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο:

 https://2dim-n-michan.thess.sch.gr/?page_id=9853

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

 

 

 

 

Λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) Read More »

Σχολικά γεύματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

   Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
   Το μενού του προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας που έχουμε επιδώσει σήμερα στα παιδιά σας και την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο οπωσδήποτε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

   Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

   Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Εγκύκλιος για τα «Σχολικά Γεύματα»
Υπεύθυνη δήλωση γονέα για σχολικά γεύματα

Σχολικά γεύματα Read More »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

   Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο θα προβεί σε διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

   Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου και θα διαρκέσουν 2 ώρες (ωρολογιακές και όχι διδακτικές) με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Σκοπός τους είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξίες που υποχώρησαν λόγω της τρέχουσας κρίσης της πανδημίας.

   Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους και μία αλλαξιά ρούχων (φανελάκι, μπλουζάκι και κάλτσες).

   Έτσι, αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου θα αφιερώσουμε τρεις  διδακτικές ώρες στις παραπάνω εκδηλώσεις. Τις δύο πρώτες ώρες οι μαθητές θα ακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους. Θα ακολουθήσει διάλειμμα και κατόπιν θα ξεκινήσουν πεζή με τη συνοδεία των υπεύθυνων των τμημάτων για το μικρό γήπεδο του Ποσειδώνα. Η μετεωρολογική πρόγνωση είναι ευνοϊκή για τέτοιου είδους δράσεις αλλά ανάλογα με τις  καιρικές συνθήκες θα τροποποιήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα των δράσεων.

   Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

   Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές / μαθήτριες στις δραστηριότητες οφείλετε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που μοίρασαν σήμερα Τετάρτη οι δάσκαλοι / δασκάλες των τμημάτων και να την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Ο διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Read More »