4η συνάντηση Ομάδων Γονέων: «Υποστήριξη – Ενδυνάμωση»

Αγαπητοί γονείς,

Από τις πιο συχνές ανησυχίες που έχετε εσείς οι σύγχρονοι γονείς είναι η επαφή των παιδιών σας με την τεχνολογία. Κατά πόσο αυτή είναι επιβλαβής, πώς θα θέσετε όρια και τι μπορούν τα παιδιά μας να κερδίσουν εν τέλει.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και είναι σχεδόν αδύνατον για ένα παιδί που μεγαλώνει στον δυτικό κόσμο να μην εκτεθεί σε κάποιο τεχνολογικό μέσο. Από το δημοτικό ήδη τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα υπολογιστών, τα οποία ενισχύουν τη χρήση του διαδικτύου. Καθώς μεγαλώνουν το διαδίκτυο γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Ακόμα και η κοινωνικοποίηση των εφήβων και μετέπειτα νέων, σε μεγάλο ποσοστό γίνεται μέσω της τεχνολογίας.

Αυτή η εξάπλωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς είναι κάτι που προβληματίζει όλους όσους ασχολούμαστε με το παιδί. Μέχρι πού όμως φτάνει η ωφέλεια και πότε ξεκινά ο «εθισμός»;

Απαντήσεις στα ερωτήματα θα δοθούν μέσα από τη συζήτηση που διοργανώνει το 2ο Δημοτικό  Σχολείο Νέας Μηχανιώνας την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00, όπου θα πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση της Ομάδας Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων του Σχολείου μας.

 Το θέμα της συνάντησης είναι:

«Χρήση τεχνολογικών μέσων στην παιδική ηλικία: κίνητρα, κίνδυνοι, όρια και γονικός έλεγχος»

Ο εισηγητής της συνάντησης θα είναι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, Ψυχολόγος και Συστημικός Θεραπευτής και εξειδικευμένος στα θέματα των πάσης φύσεως εξαρτήσεων.

Στη συνάντηση θα προβλεφθεί χρόνος συζήτησης, ώστε να τεθούν ερωτήματα των γονιών, να διευκρινιστούν έννοιες και να προταθούν κατάλληλες συμπεριφορές.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν και θα συνομιλήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Χαλκιάς και κ. Π. Ευκαρπίδης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ιωάννης Τουρλιδάκης

4η συνάντηση Ομάδων Γονέων: «Υποστήριξη – Ενδυνάμωση» Read More »