Μήνας: Μάρτιος 2023

Το Πείραμα του Ερατοσθένη στο Σχολείο μας

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην πανελλήνια δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2023»!

   Η Εαρινή Ισημερία, που  σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης, έφτασε!

   Η δράση  μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και, για άλλη μια φορά, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές του Σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου.

   Βασικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

   Η φετινή δράση (έγκριση με αρ. πρωτ. 26911/ΓΔ4/09-03-2023)  διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων  Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και αποτελεί συνέχεια εκείνης που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 (έγκριση με αρ. πρωτ. 158982/Δ7/25-09-2018), στην οποία συμμετείχαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Κω και Αργολίδας.

   Για την καλύτερη οργάνωση, δημιουργήθηκε  ένας ψηφιακός χώρος φιλοξενίας του υλικού,   με συγκεντρωμένα και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή:

 οδηγίες – συμβουλές για την εκτέλεση της μέτρησης, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις, βίντεο κ.ά.

   Τη σελίδα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου (Αρχική -> Δραστηριότητες -> Δράσεις του Σχολείου).

   Πληροφορίες για το πείραμα, υποστηρικτικό υλικό, φωτογραφίες από προηγούμενες δράσεις κ.τ.λ. θα βρείτε και στις ιστοσελίδες:

ΠΑΝΕΚΦΕ: https://panekfe.gr/eratosthenes/

Κανάλι της δράσης στο YouTube: https://www.youtube.com/@user-tv5ix4ny7h

   Ελπίζουμε και φέτος πως θα βιώσουμε, όντας στις σχολικές αυλές μας και ταυτόχρονα όντας όλοι μαζί, μια εκπαιδευτική εμπειρία  δυνατή κι ανεπανάληπτη και ταυτόχρονα βαθιά πολιτιστική και πλατιά  συνεργατική!!!

   Για τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τιμή,

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Α΄ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας»

   Ο Διευθυντής της Π. Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Κελεσίδης, σας προσκαλεί στις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο:
«Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη σύγχρονη εποχή»
το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023

Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και ώρα περίπου 10:45 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.

Οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης και θα σχολάσουν μετά το τέλος της, που υπολογίζεται γύρω στις 11:30 π.μ.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν μαζί με τους άλλους/ες μαθητές/τριες. Ως εκ τούτου, το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Την ημέρα της Επετείου (Σάββατο 25 Μαρτίου 2023) η σημαία με τους παραστάτες θα προσέλθει στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 09:15, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών.

Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο στην Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στις 10:00 π.μ.

Οι υπόλοιπες μαθήτριες και μαθητές των Ε΄ και Στ΄τάξεων θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ναού  στις 10:00 π.μ.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

  1. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κούτουκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Σχολικών Μονάδων, Σύλλογοι κλπ.
  2. Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
  3. Εθνικός Ύμνος

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00΄.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:
Μετά την παρέλαση οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους στο σημείο όπου τερματίζει η παρέλαση, στην διασταύρωση των οδών Πολυτεχνείου και 28ης Οκτωβρίου.

Τελετάρχης για την Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς έχει οριστεί ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.

Ο Διευθυντής
του 2ου Δ. Σ. Ν. Μηχανιώνας

Τσιακίρης Βασίλης

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα από τις σχετικές εγκυκλίους:

Ενημέρωση για τους βαθμούς Β΄ Τριμήνου Σχολικού Έτους 2022-23

Αγαπητοί γονείς,

η επίδοση των ελέγχων προόδου στους μαθητές και μαθήτριες της περιόδου του Β΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2022-2023, θα γίνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023. Η επίδοση των βαθμών θα ξεκινήσει στις 13:15 και θα γίνεται από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα βρίσκονται στο γραφεία των εκπαιδευτικών.

Οι γονείς παρακαλούνται να είναι διακριτικοί όσον αφορά το χρόνο που θα απασχολήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης, καθώς θα πρέπει να σεβαστούν και την πιθανή ταλαιπωρία των άλλων γονέων που θα περιμένουν. Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι στις προγραμματισμένες ώρες ενημέρωσης, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Για θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη ενημέρωση, μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το Σχολείο, ώστε να προγραμματιστεί συνάντηση με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή τη Διεύθυνση.

   Όσον αφορά τα  παιδιά των οποίων οι γονείς δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στο Σχολείο οι έλεγχοι θα τους παραδοθούν την επόμενη ημέρα. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σχολείο εάν επιθυμούν διαφορετικό τρόπο ή χρόνο επίδοσής τους.

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Τάξης δεν θα παραλάβουν ελέγχους προόδου, αλλά θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από τις εκπαιδευτικούς.

   Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα παρευρίσκονται στην ενημέρωση λόγω εργασίας τους σε άλλη σχολική μονάδα ή λόγω ασθένειας, θα ενημερώσουν τους γονείς την ημέρα τακτικής ενημέρωσης, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί και κοινοποιηθεί στους γονείς και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

   Παρακαλείσθε να μην επικαλεστείτε κωλύματα για ενημέρωση νωρίτερα από το ανακοινωμένο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε εναλλακτικά σε μεταγενέστερη επαφή σας με τους εκπαιδευτικούς στην επόμενη τακτική ενημέρωση.

   Όσοι από εσάς επιθυμείτε βεβαίωση επίσκεψης γονέα για να την χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας, παρακαλώ να έχετε γνωστοποιήσει το αίτημά σας στο Σχολείο από την προηγούμενη ημέρα στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο 2dimnmic@sch.gr, ώστε να αυτή να είναι έτοιμη την ημέρα της παράδοσης των ελέγχων προόδου.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Ορισμός δημόσιων Γυμνασίων στα οποία εγγράφονται οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μας απέστειλε την κατάσταση των αποφοίτων μαθητών και μαθητριών των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού που εγγράφονται στα δημόσια Γυμνάσια.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ 3ο Δ.Σ. ΠΕΡΑΙΑΣ Δ. Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ

Η στήλη με αστερίσκο υποδεικνύει το Κύριο Σχολείο Προέλευσης

Όσον αφορά το δικό μας σχολείο, από τους 36 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, οι 7 κατευθύνονται στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας, ενώ οι υπόλοιποι 29 στο 2ο Γυμνάσιο. Οι εφτά μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στο 1ο Γυμνάσιο έχουν ειδοποιηθεί με επιπλέον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι δεν έχουν λάβει σχετικό μήνυμα θα φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Επιστολή του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

με την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, επικοινωνούμε μαζί σας θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για τη μεταξύ μας συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξη που παρέχετε στο παιδί σας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών περιστατικών κοινωνικής, ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας που μας κάνουν να ανησυχούμε, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η σχέση μεταξύ σχολείου και γονέων είναι καθοριστική για την ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και την επιτυχία των μαθητών και μαθητριών μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και της διοίκησης του σχολείου η οποία είναι επωφελής για: 

  1. τους εκπαιδευτικούς, καθώς κατανοούν καλύτερα τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τους γονείς, για όσα τους απασχολούν στην καθημερινή τους ζωή εντός και εκτός σχολείου και έχουν αντίκτυπο στη μάθησή τους. 
  2. τους γονείς, οι οποίοι μαθαίνουν για την παρουσία του παιδιού τους στο σχολικό πλαίσιο που είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του σπιτιού. Μαθαίνουν για την ένταξη του παιδιού τους στην ομάδα των συνομηλίκων και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων που είναι σημαντική για όλη τη διάρκεια της ζωής του. Επίσης, μαθαίνουν τρόπους προκειμένου να βοηθούν αποτελεσματικά τα παιδιά τους σε όλα τα επίπεδα για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.
  3. τη διοίκηση του σχολείου, η οποία με αφετηρία τη συνεργασία μπορεί να σχεδιάσει καινοτόμες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει το σχολείο ευχάριστο και δημιουργικό, προς όφελος των παιδιών. Αυτές οι πρωτοβουλίες συνιστούν μια ισχυρή δύναμη αλλαγής.
  4. την  ευρύτερη κοινότητα, καθώς όταν οι δύο πρωταρχικοί κοινωνικοί θεσμοί (η οικογένεια και το σχολείο) ενωθούν, το σχολείο γίνεται μια ισχυρή δύναμη στην τοπική κοινότητα, για την προώθηση της υγιούς ολιστικής ανάπτυξης των σημερινών παιδιών και αυριανών πολιτών. Τα σχολεία πρέπει να ενθαρρύνουν τους γονείς να διευρύνουν τις σφαίρες των δραστηριοτήτων τους, ώστε οι γονείς με τη σειρά τους να γίνουν καταλύτες για την αλλαγή στο σχολείο και την κοινότητα. 

Οι άγονες αντιπαραθέσεις που εμφανίζονται σε κάποιες περιπτώσεις, αποτελούν για τα παιδιά ένα ισχυρό βιωματικό μάθημα για τον τρόπο που διαχειρίζονται στην καθημερινότητά τους τις διαφορετικές απόψεις που έχουν μεταξύ τους. 

Στην αυγή της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και του ChatGPT, η συμμετοχή, η συνεργασία και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης  αναδεικνύονται σε απαραίτητα συστατικά του 21ου αιώνα. 

Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το παιδί θα λάβει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και θα αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του. Οι εκπαιδευτικοί μας εργάζονται φιλότιμα για να δημιουργήσουν και να παρέχουν σε όλα τα παιδιά υψηλής ποιότητας παιδεία σε ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον μάθησης το οποίο προάγει την ολοκληρωμένη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σας. 

Στη Διεύθυνσή μας τοποθετήθηκαν πρόσφατα νέες/νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης με υψηλά επιστημονικά προσόντα οι οποίοι είναι παιδαγωγικά υπεύθυνοι/ες για να υποστηρίζουν τα σχολεία, εσάς και το παιδί σας. Είναι παρούσες/παρόντες για να συνεργαστούν ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις σε τυχόν προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν. 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την ακαδημαϊκή πρόοδο, τη συμπεριφορά ή την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην/στον εκπαιδευτικό, στη Διευθύντρια/στον Διευθυντή ή στην/στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης (Γραμματεία Συμβούλων Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης: 2310954157). 

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ενημερωτικές συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών ενόψει της λήξης του β’ τριμήνου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία  να ενημερωθείτε για την πρόοδο του παιδιού σας και να συζητήσετε τυχόν ανησυχίες σας. 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την/τον εκπαιδευτικό του παιδιού σας ή με οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης του σχολείου ή την/τον σύμβουλο εκπαίδευσης εάν έχετε οποιαδήποτε ερωτήματα. 

Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχή υποστήριξη και συνεργασία σας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Κελεσίδης

  Διευθυντής Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Υ.Γ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις 18 και 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί το συνέδριο, που συνδιοργανώνουμε με την ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας και το ΑΠΘ, με τίτλο «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη σύγχρονη εποχή». Πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου με τις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να συνεργαστούμε!

 

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής «Σωστή Εκπαίδευση-Υγιεινή Διατροφή και Περιβαλλοντική Αγωγή»

Αξιότιμοι γονείς,

στα πλαίσια ενός προγράμματος εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της χώρας πρόκειται να διανεμηθούν στα παιδιά του Σχολείου φρούτα και συγκεκριμένα μπανάνες.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένη και στοχευμένη ενημέρωση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή από διατροφολόγο.

Όπως αναφέρει και η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου και για να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου, θα επισκεφτούν  τους μαθητές και μαθήτριες  2 άτομα (Διατροφολόγος και επόπτης) για μια ολιγόλεπτη (10-15 λεπτά) παρουσίαση ανά τάξη μαθητών. Η παρουσίαση θα γίνει στις αίθουσες του Σχολείου.

Για τον παραπάνω σκοπό απαιτείται η συγκατάθεσή σας, οπότε οφείλετε να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο Σχολείο μία σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα διανεμηθεί την Δευτέρα 6/3/2023 στους μαθητές.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

Εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.