Οκτώβριος 2021

Έναρξη λειτουργίας της πύλης edupass για την έκδοση της σχολικής κάρτας για covid-19

   Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

   Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr,

   Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

   Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί – για τελευταία φορά – στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

   Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

 1. οι μαθητές/τριες,
 2. το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),
 3. κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

   Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους στις παρακάτω περιπτώσεις:

 1. Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
 2. σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο.
 3. Οι μαθητές / μαθήτριες του Σχολείου που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα μέσω των κηδεμόνων τους στην διεύθυνση https://edupass.gov.gr.

   Όλα τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να εισέρχονται μέσα στο σχολικό χώρο, οφείλουν να αιτηθούν την επαναλαμβανόμενη καταχώρηση της κατάστασής τους στην θυρίδα του Σχολείου μέσω της παραπάνω διεύθυνσης. Η καταχώρηση αυτή ισχύει για μία εβδομάδα.

   Σε κάθε περίπτωση τα φυσικά πρόσωπα που πρόκειται να συμμετάσχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουν να φέρουν πάντοτε μαζί τους το κατά περίπτωση απαιτούμενο πιστοποιητικό/την απαιτούμενη βεβαίωση (π.χ. Σχολική Κάρτα για COVID-19 ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, διενέργειας rapid/pcr test) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και να το επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο στον Υπεύθυνο COVID ή τον Διευθυντή του Σχολείου.

   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο παρακάτω:

Έναρξη λειτουργίας της πύλης edupass για την έκδοση της σχολικής κάρτας για covid-19 Read More »

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2021

   Αγαπητοί γονείς,

εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

   Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 εντός των τμημάτων.

   Οι μαθητές / μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο όπως ισχύει μέχρι σήμερα, στις προκαθορισμένες ώρες και εισόδους και θα σχολάσουν ως εξής:

Α΄ και Γ΄ Τάξεις: 09:30

Β΄ και Ε΄ Τάξεις: 09:40 

Δ΄και ΣΤ΄ Τάξεις: 09:45

   Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν μαζί με τους άλλους/ες μαθητές/τριες. Ως εκ τούτου, το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

   Την ημέρα της Επετείου (Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021) η σημαία με τους παραστάτες θα προσέλθει στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 09:25, συνοδεία των εκπαιδευτικών Ελευθεράκη Χουρμούζη και Τριανταφύλλου Κωνσταντίνας.

   Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας.

   Οι υπόλοιπες μαθήτριες και μαθητές της Ε΄ και Στ΄θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στις 10:00 π.μ.

   Στις 10.00 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. 

   Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:

 1. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων.
 2. Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
 3. Εθνικός Ύμνος
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00΄.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:

 • Μετά την παρέλαση οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
 • Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).
 • Ειδικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.
 • Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.
 • Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους (Πατήστε εδώ για να δείτε την Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας).
 • Τελετάρχης για την Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τις Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς έχει οριστεί ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2021 Read More »

Ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες οι εκπαιδευτικοί θα δέχονται τηλεφωνική επικοινωνία από τους γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για την πρόοδο των μαθητριών / μαθητών του Σχολείου.

Το τηλέφωνο που μπορείτε να καλείτε είναι: 2392306833 (Γραφείο Εκπαιδευτικών).

Μπορείτε φυσικά να επικοινωνείτε εκτός των ωρών του παρακάτω πίνακα για οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός με το γραφείο του Διευθυντή: 23920 31238.

Ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών Read More »

Μαθητική Παρέλαση στη 28ης Οκτωβρίου 2021

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι η κάθε είδους εορταστική εκδήλωση πραγματοποιείται με προϋπόθεση την απαρέγκλιτη και αυστηρότατη τήρηση των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τη διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Ως εκ τούτου στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα που μπορούν να προκύψουν λόγω συγχρωτισμού και προσπαθώντας να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ για την πρόληψη της πανδημίας, στην παρέλαση θα συμμετέχουν μαθητές από τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄των Δημοτικών Σχολείων της Νέας Μηχανιώνας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως και περισσότερες λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Μαθητική Παρέλαση στη 28ης Οκτωβρίου 2021 Read More »

Ενημερωτικό σημείωμα για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

   Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
   Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας την οποία θα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Σχολείο. Λίγες μέρες πριν την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος θα σας σταλεί, μέσω των μαθητών, κι ένα έντυπο έγγραφης συγκατάθεσης.

   Προς το παρόν παρακαλούμε να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα από τις δύο που ακολουθούν:

Α) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές εγγεγραμμένους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Β) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές που ΔΕΝ παρακολουθούν  Ολοήμερο Πρόγραμμα.

   Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

   Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Ενημερωτικό σημείωμα για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» Read More »

Επικαιροποιημένη λίστα των Σημείων Μαζικών Δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για τα RAPID TEST

 

 • Νότια Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος από Λεωφ. Στρατού με Αγγελάκη) 08:30-20:30.
 • Δ. Πυλαίας, Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, Πολυτεχνείου 20, 09:30 – 15:00.
 • Δ. Καλαμαριάς, εντός δημοτικού θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30-15:00.
 • Δ. Θερμαϊκού, ΚΑΠΗ Επανομής, πλατεία Επανομής, 10:00-15:00
 • Δ. Παύλου Μελά, Στρατόπεδο Καρατάσιου, Λεωφ. Στρατού 37, 09:30-15:00
 • Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ΚΑΠΗ Μενεμένης, Ελ. Αλεξίου 9, 09:00-15:00
 • Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00-15:00
 • Δ. Λαγκαδά, Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά
 • Θεσσαλονίκη, Κοινωνικό Ιατρείο Μητροπόλεως, Λαγκαδά 53, 09:00-15:00
 • Άνω Πόλη, 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ακροπόλεως 14, 09:00-15:00
 • Κάτω Τούμπα, 8ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, 9:00 – 15:00.
 • Τριανδρία, 14ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ηρώων 4, 9:00 – 15:00.
 • Χαριλάου, 6ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, 9:00 – 15:00.
 • Ιατρείο ΕΟΔΥ στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της περιφέρειας, 09:30-15:00.
 • Ιατρείο ΕΟΔΥ στη ΔΕΘ, είσοδος από Πύλη Εμπορίου στην Εγνατία, 08:30-15:30.

Επικαιροποιημένη λίστα των Σημείων Μαζικών Δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για τα RAPID TEST Read More »

Ενημέρωση για τη χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου

Αγαπητοί γονείς,

το Σχολείο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κατά τις βροχερές ή κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται παραπλεύρως της αυλής του.

Το δάπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελείται από υλικό το οποίο δεν επιδέχεται καταπόνηση από υλικά όπως παπούτσια που είτε είναι ακάθαρτα ή έχουν αιχμηρές άκρες.

Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουμε το δικαίωμα χρήσης του παραπάνω χώρου, τα παιδιά οφείλουν να έχουν μαζί τους ένα εφεδρικό ζευγάρι καθαρά αθλητικά παπούτσια ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλτσάκια με αντιολισθητική επιφάνεια είτε, σε έσχατη περίπτωση, ένα δεύτερο ζευγάρι χοντρές κάλτσες.

Παρακαλούμε να φανείτε τυπικοί σ΄ αυτήν την υποχρέωση, διότι αν κάποιο παιδί δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω, τότε θα είναι αδύνατη η επίσκεψή μας στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, κάτι που νομίζουμε ότι θα στερήσει από τα παιδιά μας μια ευχάριστη δραστηριότητα όπως είναι αυτή της Φυσικής Αγωγής.

Ο Διευθυντής του Σχολείου,

Τσιακίρης Βασίλης

Ενημέρωση για τη χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου Read More »