5η συνάντηση Ομάδων Γονέων: «Υποστήριξη – Ενδυνάμωση»

Αγαπητοί γονείς,
σας καλούμε στο νέο μας ραντεβού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παραθέσουμε σκέψεις και προβληματισμούς για τι άλλο; τα παιδιά μας…

   Γιατί καλούμε εσάς τους γονείς στο Σχολείο; Τι δουλειά έχετε εσείς σ’ αυτό; Δεν είναι το Σχολείο για τους μαθητές;

   Και όμως… Όπως είπε επιγραμματικά ο Βίλχελμ Μπους (Γερμανός παιδαγωγός, στις αρχές του 20ου αιώνα), «είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός». Αν δεχτούμε αυτή τη βασική αλήθεια, πρέπει να δεχτούμε και τη συνέπειά της: για να είσαι γονιός πρέπει να μάθεις πώς. Εξάλλου το ίδιο νιώθουμε να συμβαίνει και με μας τους δασκάλους: μέσα από την εμπειρία και την επιμόρφωσή μας προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να εξοικειωθούμε με την δημοκρατική ανατροφή των παιδιών μας – δηλαδή τον αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μας.

   Αυτή η πορεία έχει πολλά εμπόδια, τα οποία όμως θέλουμε να σας δείξουμε ότι δεν είναι ανυπέρβλητα. Οφείλουμε μέσα από την συνεύρεσή μας να σας αναδείξουμε ό,τι εμείς οι εκπαιδευτικοί εντοπίζουμε και να μας δώσετε την ευκαιρία να βρούμε κοινές λύσεις, γιατί αυτές θα βρεθούν με την συνεισφορά όλων των πλευρών, δηλαδή Σχολείου και Οικογένειας.

    Αυτές τις σκέψεις προσπαθεί να ενσωματώσει ο τίτλος της νέας μας συνάντησης:

«Είναι μια φάση ή… Σκέψεις και προβληματισμοί για αυτά που εγώ ο γονέας πρέπει να γνωρίζω σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού μου»

   Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ.
Οι εισηγητές εκπαιδευτικοί
Φαλακίδου Μαρία
Ξανθόπουλος Ναθαναήλ
Τσιακίρης Βασίλης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *