Χωρίς κατηγορία

Παιδαγωγική συνάντηση Δ΄ Τάξης

Αγαπητοί γονείς των Δ1 και Δ2 τάξεων,

Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου οικογένειας σας προσκαλούμε την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 11:30 σε μία ενημερωτική συνάντηση με σκοπό  την ανταλλαγή απόψεων για τις δυσκολίες συμπεριφοράς και οριοθέτησης των μαθητών/ τριών και τρόπους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτών στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο.

Τη συζήτηση θα κατευθύνουν η Κοινωνική λειτουργός κα Πασχαλιά Αμύνδα και η ψυχολόγος κα Χριστίνα Γιάντσιου, οι οποίες ανήκουν στην ΕΔΥ του σχολείου μας. Συμμετέχει σε αυτήν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κος Γεώργιος Χαλκιάς, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Ευκαρπίδης Πολυχρόνης, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τσιακίρης Βασίλης, οι δάσκαλοι των τάξεων κ. Χαριτίδης Ηρακλής, κ. Τσουκαλίδου Ευφημία και μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Επειδή σκοπός του σχολείου δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων, αλλά  η ομαλή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Το Σχολείο θεωρεί πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη συνάντηση, καθώς αποτελεί μέρος της ακολουθίας παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει για τον παραπάνω σκοπό. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στην εν λόγω συνάντηση με μήνυμα SMS ή Viber  στο 6944614715 ή στέλνοντας email στο 2dimnmic@sch.gr

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Βασίλης Τσιακίρης

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής Υπουργείου Παιδείας

Αξιότιμοι γονείς,

στα πλαίσια ενός προγράμματος εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της χώρας πρόκειται να διανεμηθούν στα παιδιά του Σχολείου φρούτα και συγκεκριμένα μπανάνες.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένη και στοχευμένη ενημέρωση των μαθητών για την υγιεινή διατροφή από διατροφολόγο.

Λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, όπως αναφέρει και η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου και για να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Σχολείου, θα επισκεφτούν  τους μαθητές και μαθήτριες  2 άτομα (Διατροφολόγος και επόπτης) για μια ολιγόλεπτη (10-15 λεπτά) παρουσίαση ανά ομάδα μαθητών. Η παρουσίαση θα γίνει στην αυλή του Σχολείου.

Για τον παραπάνω σκοπό απαιτείται η συγκατάθεσή σας, οπότε οφείλετε να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο Σχολείο μία σχετική υπεύθυνη δήλωση η οποία θα διανεμηθεί αύριο Πέμπτη στους μαθητές.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης

 

Έρευνα για το πρόγραμμα «Φρούτα και λαχανικά»

Σας ανακοινώνουμε ότι πραγματοποιείται ΔΕΥΤΕΡΗ, ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (ΜΑΙΟΣ 2022) ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022) για επικύρωση των αποτελεσμάτων και είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την υποστήριξη της διαδικασίας από μέρους σας. Σας παραθέτουμε την επιστολή που απευθύνεται σας εσάς τους γονείς από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Αγαπητέ γονέα / κηδεμόνα,

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιούν το «Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων Λαχανικών και Γάλακτος» με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη διανομή γάλακτος στα σχολεία με στόχο την επίτευξη βιώσιμων αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και την υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής, σύμφωνα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Επίσης, το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην αγροτική/κτηνοτροφική κοινότητα και τα παιδιά, τους γονείς τους/τις εκπαιδευτικούς.

Για την επιτυχή υλοποίηση και αξιολόγηση του προγράμματος, είναι κρίσιμης σημασίας να καταγραφούν οι παράμετροι επιτυχίας του Προγράμματος.

Σε συνέχεια της προηγούμενης έρευνας στην οποία συμμετείχατε, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το συνημμένο ερωτηματολόγιο, απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις (ΤΜΗΜΑ Α) αυθόρμητα, λαμβάνοντας υπ’ όψη σας τις σημερινές συνθήκες, χωρίς κατ’ ανάγκη οι απαντήσεις σας να επηρεαστούν από τις προηγούμενες της έρευνας του Απριλίου 2022, ώστε να μπορέσουμε να επικυρώσουμε τα δεδομένα της έρευνας. Τέλος, σας καλούμε να αξιολογήσετε τις παραμέτρους υλοποίησης όλου του Προγράμματος (ΤΜΗΜΑ Β). Αφού το συμπληρώσετε, παρακαλούμε να το επιστρέφετε μέσω του παιδιού σας στο/η δάσκαλο/δασκάλα του, εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.»

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης